Transportlöpning över broar och benmosarpass


För en vecka sen åkte vi med jeep över träbroar på Island. Idag fick jag nöja mig med att springa över Västerbron, vilket i och för sig var väldigt vackert ikväll! 🙂

Jag är så jäkla glad över att jag har hittat ett så bra gym och en så bra PT för min styrketräning. Han har verkligen trappat upp passen nu och nu är det tuff träning som gäller och det är så roligt! Jag vet ju aldrig innan vad det ska bli för typ av pass, så varje pass är som en liten godispåse men en massa roliga övningar. Idag var påsen fylld med en massa benmosarövningar. Jag vet inte hur många benböj och knäböj och utfallssteg, både vanliga och åt sidan som han lyckades klämma in på våra 45 minuter. Jag kan berätta vad vi gjorde….

  • Började som vanligt med att värma upp med pinne, tre övningar med ett antal repetitioner av varje övning
  • 3 set av: 10 gummibandsdrag åt sidorna för skuldrorna varvat med 10 bröstryggsövning
  • 20 rotationer framåt (armarna rakt ut , tummarna framåt, rotation framåt)
  • 20 rotationer bakåt (armarna rakt ut, tummarna bakåt, rotation bakåt)
  • 3 set av: 15 kettlebellsving, 5 frivändningar med kettlebell vänster, 5 burpees, 15 kettlebellsving, 5 frivändningar höger, 5 burpees
  • 3 set av: 10 djupa knäböj med tung vikt framför kroppen, 10 utfallssteg med vikt i händerna för varje ben
  • 2 set av: 10 knäböj med skivstång på axlarna, 10 utfallssteg höger, 10 knäböj med skivstång, 10 utfallssteg vänster
  • 3 olika plankan-övningar med 10 repetitioner av varje övning
  • Sen avslutade jag med att ställa löpbandet på 20% lutning och klättrade 100 meter (hann inte med mer)

Därefter lovar jag att jag var sjukt mör i benen och även i resten av kroppen. Hade den där otroligt sköna känslan av att kroppen verkligen hade används. Love it!

Sen efter jobbet så var det distanslöpning, 70 minuter och jag valde att trots att den vägen är rätt trist, springa hem från jobbet. Rätt vackert över alla broar men väldigt mycket folk att knö sig runt. Benen kändes lite tunga men jag orkade ändå att trycka på skapligt mycket. Det blev i alla fall inget skämspass idag :). Jag tänkte innan jag gav mig iväg från jobbet att jag hade för lite kläder men det visade sig vara otroligt skönt ute! Nästan som en ljum sommarkväll! Ingen risk för frostskador! Imorgon har jag vilodag, det ska bli ganska skönt! Och på torsdag morgon är det dags dubbelpass igen, gymmet på morgonen och distans med fartökning på kvällen.

Bra: Både passet på gymmet och löningen hem var roliga och jag hade en riktigt bra känsla. Kunde ta i och ge mycket på båda passen vilket kändes väldigt bra! En fantastiskt skön kväll!
Dåligt: Inte mycket har varit dåligt idag, om jag ska ta upp något så är det väl att vägen hem är lite trist, mycket asfalt och sjukt mycket folk att snirkla sig runt.

Passen: Styrkan toppen!! Löpningen, 11.7 km i 6.35-tempo, bland det bättre jag gjort på sista tiden!

Annons

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s