Vår planerade färdväg


Här kan du se vår tänkta mycket teoretiska färdväg. Jag har klickat i på kartor via gpsies. Först när vi är på plats och skaffar lokala kartor över respektive land vet vi mer exakt var vi springer. Men till dess så är det det här som gäller och det som vi utgår ifrån.

Du kan klicka på samtliga kartor här nedan och komma in i gpsies där kartan är skapad. Där kan du förstora kartan och se mer detaljer om du så önskar. Total sträcka här är 2990 kilometer, men då vi kommer försöka springa så många småvägar som möjligt så tippar vi på att den totala slutsträckan kommer överstiga 3000 kilometer. Följande tio länder kommer vi att ta oss igenom på vår väg från Miklagård till Stadsgård.

Här kan du klicka för att se den väg vi faktiskt har tagit. 

turkietTurkiet
I Turkiet springer vi 232 km och på slutet så är det rätt kuperat. Den här första tiden kommer vi inte att ha lika långa dagsetapper som vi förhoppningsvis senare kommer att ha. Vi kommer att ”mjukstarta” och ta det rätt lugnt i början för att låta kropparna börja förstår vad det kommer att krävas av dem. Vi kommer troligen springa minst en vecka i Turkiet.

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 22.31.14

bulgarienBulgarien
Här springer vi en del längs Svarta havet, genom en del turistområden där vi förmodligen kan prata en hel del svenska om vi skulle önska. Här har vi förhoppningsvis fått upp ångan lite så kanske att vi tar oss igenom Bulgarien på runt 10 dagar. I Bulgarien springer vi 323 km.

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 22.27.44

rumänienRumänien
Ett av de länder som jag ser fram mest mot att upptäcka. Och upptäcka det kommer vi att få göra för här kommer vi tillbringa längst tid. I alla fall så är det land där vi kommer att avverka den längsta sträckan. Trodde innan jag kikade lite noggrannare att det skulle vara i Polen som vi skulle springa längst men det är det inte. Här i Rumänien ska vi springa 615 km och det kommer att bli ett riktigt äventyr. Vi kommer att springa längst med Karpaterna och jag tror det kommer vara enormt vackert!

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 22.44.19

ukrainaUkraina
Också ett land som känns väldigt spännande. Har inte en aning om vad jag ska förvänta mig från det här landet. Det jag vet är dock att den Europeiska sjukvårdsförsäkringen gäller inte här, så ska man bli sjuk är det bättre att bli det i något annat land. Det är också svindyrt att använda internet. Det abonnemang som jag har som tillåter viss surf för en begränsad peng gäller inte här. Så det finns en viss risk för internettystnad från vår håll här. I alla fall så blir det mycket sparsamma uppdateringar. Här kommer vi att tillryggalägga 360 km.

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 22.49.38

polenPolen
Det enorma landet mitt i Europa, här trodde vi att vi skulle tillbringa en hel evighet, och det ska vi fast inte lika länge som i Rumänien. Har en del förutfattade meningar om det här landet, att det ska vara grått och tråkigt. Ser fram mot att få de fördomarna krossade!! Här kommer vi att springa 582 km.

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 22.55.13

LItauenLitauen
Första landet av de tre baltiska staterna och också det till ytan största av de tre. Och det av de tre där vi har den längsta sträckningen. 278 km.

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 23.01.30

lettlandLettland
Lika okänt kort som föregående land här springer vi 238 km.

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 23.19.49

estlandEstland
Den baltiska stat som man jag känner till bäst. I Estland avverkar vi 191 km.

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 23.23.14

finlandFinland
Vårt grannland i öst. Här springer vi de sista milen på det här äventyret men byter ut joggingvagnen och löparskorna mot varsin kajak. För här börjar ett än större äventyr. Nu ska vi paddla över Ålands hav och det kommer bli tufft och utmanande om vädret är dåligt. Men det kan också bli en helt fantastisk upplevelse om vädergudarna ler mot oss! Det land där vi springer kortast sträcka, endast 170 km blir det här.

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 23.30.43

sverigePaddlingen
Sista biten av det här äventyret. Paddling över Ålands hav. Jag ser fram mot den här biten och hoppas att det blir kulmen på vårt äventyr. Soliga dagar och härliga omgivningar. Kanske se lite säl vid ön Märket, det ska finnas en sälkoloni där. Det kommer kännas tomt då vi paddlar genom slussen för att angöra Stadshusets kaj… slutet på ett fantastiskt äventyr! Sträckan över Ålands hav blir 350 km.

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 23.35.08

Annons

En tanke på “Vår planerade färdväg

  1. Jag sprang Lidingö Ultra med din kollega Fredrik Olsson i lördags. Även om Ultran var jobbig men samtidigt jättekul så är det som du gör snäppet värre. Lycka till!

    Lars Simba

    Gillad av 1 person

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s