När motivationen tryter


DSCF3586Efter att ha haft två rätt skröpliga pass i helgen och att jag sovit lite för lite så kände jag faktiskt inte alls för att springa idag. 45 minuter distans på schemat. Tror jag gjorde allt möjligt omedvetet och /eller medvetet idag för att kvällen skulle rinna på så att jag inte skulle hinna springa. Blev kvar på jobbet alldeles för länge, tog fel tunnelbana hem hamnade på Globen shopping fast jag inte alls skulle handla men tog mig sen i kragen och gick hem. Messade till Marie ”Jag vill inte springa” och fick till svar att jag skulle typ lyssna på kroppen, skickade ”Tack” tillbaka för det kändes som att det var ok att inte springa.

Kom hem och satte mig vid köksbordet och började mumsa på lite chips från gårdagskvällen då jag hade Clara här på middag. Började kolla på schemat för att se om jag kanske kunde stuva runt något. Sen började jag fundera på vad jag skulle säga till coachen, för jag vill verkligen inte skippa ett pass utan att säga något, det händer bara inte. Började fundera vad jag hade messat honom om i förra veckan ”nu är det två månader kvar till loppet så nu vill jag att vi kör på så tufft som vi bara vågar”. Mailade statusrapport till honom igår om att långpassen inte hade känts så himla bra. Funderade på vad jag hade för anledning att inte springa… sen tog det mig ungefär två minuter till dess att jag hade bytt om och var ute och sprang. Jag vill verkligen ge allt nu för att klara loppet i november och med det menas INTE att skippa pass för att man känner sig lite ur form och är trött!

Hur blev det då, det där passet som jag hade tänkt att skippa?

Självklart gick det jäkligt bra! Bättre än på länge faktiskt! Jag hade flyt, jag orkade trycka på och framför allt jag fick upp tempot!! När jag försökte att trycka på i helgen så hände ingenting ikväll hände det. Varje kilometer gick snabbare än den innan. Började i 6.49 och slutade i 5.47, länge sen jag var under 6-tempo!

Tänk om jag hade skippat det här passet!! Och inte fått den där goa känslan, inte komma hem på kvällen med ett leende och känna mig lite bra efter helgens skruttpass!

Och framför allt, jag har ett mål i sikte så det är bara att köra rakt på!!

Bra: skön känsla, bra flyt, glädje
Dåligt: inget
Passet: 6.3km i 6.24-tempo (snitt)

 

Annons

2 tankar om “När motivationen tryter

    • Så är det, ofta när man väl kommer ut så känns det ju rätt bra! Passet på kvällen följdes av ett riktigt bra styrkepass i morse och en löpning hem ikväll som också kändes väldigt bra. Det har vänt efter den tunga helgen :).
      Kram

      Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s