Iskallt uppdrag


Vårt nästa stora äventyr, ännu ett projekt som vi den här gången har namngett till Göta kanal – Iskallt uppdrag. Namnet känns då man vet vad vi ska göra rätt självklart!

P1030439

Äventyret vi ska ut på den här gången är inte lika långt varken i kalendertid eller sträcka som förra äventyret men det är mycket större risk förknippat med det.

Den 15 februari så kommer vi att sjösätta våra kajaker vid Stadshuset i Stockholm. Därifrån ska vi sen ta oss ut i farlederna för att runda Värmdö, passera Stavsnäs på vår väg ner förbi Nynäshamn, över Bråviken och vidare in i viken vid Söderköping. Beroende på isläget och väder så kommer vi att få bråttas med is och issörja. Hinna mellan färjor och fraktbåtar som bryter isen åt oss. Eller så blir det så bra väder att vi kan paddla obehindrat och får en riktigt behaglig resa. Vi vet inte förrän vi är där.

Från Söerköping tar Göta kanal över, Göta kanal som, antingen är frusen eller torrlagd. Vi kommer hur som helst inte kunna paddla kanalen utan vi kommer att bogsera kajekrna längs med, på cykelvägar och dragvägar, på hjul eller direkt på snön beroende på hur underlaget ser ut.

Passera Vättern på vår väg mot Vänern där det återigen är farleder att hålla sig till för att slutligen få hjälp på traven i den Göta kanal som strömmar oss ner mot Göteborg.

På vår väg ner så måste vi kunna hantera mycket som är förknippat med vinter och köld; Tälta, få kläder torra eller ta på sig kalla fuktiga på morgonen. Laga mat och hantera köket, krångla med frusna luckor och fuktiga tält. Förmodligen så kommer vi ställas inför en rad andra problem och svårigheter som vi inte ens kan överblicka just nu.

Jag är spänd och förväntansfull och livrädd!

Vår väg till Göteborg
I media

Annons

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s