Det blev intervaller ikväll istället…


Snabbdistans stod det ikväll på TSM’s träningsprogram. I vår grupp skulle det innebära 5km i 5.10 tempo, alltså typ det tempo som jag sprang i lördags då jag slog personligt rekord!

Det knasade till sig med maten idag igen! Även idag hade jag planen klar för mig, liten suschi till lunch och så fylla på under eftermiddagen med det som var kvar av gårdagens stora indiska lunch. Då skulle jag stå mig bra till kvällens snabbdistanspass. Men det blev lite stressigt på eftermiddagen så jag hann inte med att få i mig den där maten med följd att jag gav mig av till träningen med väldigt dåligt fyllda depåer!

Anders Szalkai sa innan träningen att de som skulle springa Midnattsloppet till helgen, vilket jag då ska göra, inte bör springa snabbdistansen utan istället springa korta intervaller. När han sen frågade vilka av ledarna som skulle kunna tänka sig att springa korta intervaller med honom och övriga Midnattsloppsdeltagare så röck det till i armen och den åkte upp i luften. Därmed var det bestämt, och det kändes väldigt bra, 30s intervaller kändes bra mycket bättre än att åter igen försöka persa på halvmilen med den urdåliga laddning jag fått under dagen. Inte bara energinivån var dålig, stressnivån var också rätt förhöjd.

Så jag körde intervaller istället, åtta 30s intervaller där vilan var 30s efter alla ojämna och en minut efter alla jämna. Det var kul att springa intervaller och jag kände att jag kunde ligga på rätt bra! Tog till och med upp kampen med Anders på en intervall, tror det var den jag snittade drygt 3.20 på! Om jag vann duellen, haha nä knappast fast jag gav honom en match ;-).

Åtta intervaller blev det i följande farter:  4:28, 3:51, 3:52, 3:27, 3:39, 3:36, 4:02, 3:43

Efter träningen tog jag och Marie en skön promenad från Östermalms IP till Södra station där hon tåg tåget hem. Det var återigen en sån där fantastiskt kväll, nästan lite tropisk! Varmt, fuktigt och så kryllade det av folk ute vilket också gjorde att det nästan kändes som om man var utomlands!

Annons

8 tankar om “Det blev intervaller ikväll istället…

 1. Jag måste helt ärligt endera snart flytta till Sthlm eller hitta en teleporteringsmaskin så att jag alltid får springa med er! -Eller nej, förresten, alla ni får flytta ner hit. Jepp, TSM goes Västkusten 😀
  Snygga intervaller där darling, snygga!

  Gilla

  • Vi kommer självklart ner och bor i ert fina hus, hela högen :)!

   Tack, men ändå så springer eliten DUBBELT så fort!!! På mycket längre distanser. Vad tusan är de gjorda av!!! Alltså, de springer snabbare på 3000 meter hinder än jag gör på 100 meter!! Haha, det borde finnas en viss utvecklingspotential!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s