Fart under fötterna!


Då var den här fantastiska midsommaren också till ända och jag har haft det väldigt bra med alla ingredienser som en traditionell midsommar ”ska” innehålla. Att det också blev bra väder var en riktigt trevlig bonus!

Ätit sill, haft lotteri, haft fiskdamm, dansat runt en egenklädd midsommarstång, umgåtts med vänner och ätit jordgubbar. Har inte saknat ett enda dugg! Dessutom har jag varit på 40-årskalas och hunnit med ett riktigt bra distanspass. Hoppas att ni alla också har haft en bra midsommarhelg!

Med tanke på början av veckans totala avsaknad av löppass så slutade veckan riktigt bra och det är fortfarande en dag kvar. I torsdags körde vi ju långa intervaller med TSM och jag fick upp tempot bra tycker jag. Knappa 4.50-tempo som det gick i då är jag mer än nöjd med.

Idag sprang jag en sväng runt Södermalm och körde helt på känsla, ok, ibland var det allt lite tungt i något uppförslut men förutom det så kändes det väldigt kontrollerat och så jäkla skönt!! Nästan 14km i 5.53 fart, dvs i den fart som jag snittade på Stockholms marathon. Jag hade lätt kunnat fortsätta men hade inte riktigt tid då jag skulle på fest på eftermiddagen. Jag hade till och med ett par kilometer ner mot 5.30-tempo fast det kändes inte så snabbt! Jag tror att min kropp har snäppat upp sig ett pinnhål. Min komfortzon har flyttat på sig en aning, och det gör mig jätteglad! Det borde ju innebära att jag är aningen aningen närmare min drömgräns på 4 timmar :-).

Imorgon tänkte jag ge mig ut och dubbla distansen fast i ett lägre tempo, hålla mig över sex-minuterstempo. Det vore bra om jag kunde få ihop närmare 30km. Det är målet i alla fall

Annons

2 tankar om “Fart under fötterna!

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s