Långpanna på trötta ben


Det fanns ett mål med dagen, ja, egentligen två, först en rejäl sovmorgon sen ett rejält långpass. Dagens ord var med andra ord ”rejält”.

Sovmorgonen blev inte riktigt så lång som jag hade tänkt men jag vaknade ändå utvilad och redo för ett riktigt långpass. Målet var att få ihop runt tre mil, tempo och sträckning mindre viktigt. Janne ville hänga med på långpasset så jag gjorde det enkelt för mig; klura ut en sträcka som du vill springa bad jag honom! Min tanke från början var nog att springa Södermalm runt och så förlänga med ett varv på Djurgården, en sträcka som man kan och känner till och som inte kräver någon speciell eftertanke. Janne tänkte annat, han hittade en runda som ingen av oss hade sprungit. Han hittade en runda på Funbeat som vi tankade ner i klockorna. Rundan gick bort mot Älta och Fisksätra,  Saltsjöbaden och via Hellas hemåt igen.

Jag verkligen gillar att springa på små slingriga grusvägar!

Det visade sig vara en superfin tur som sträckte sig via grusvägar, små slingriga mysiga asfaltsvägar, skogsstigar och lite lite terräng. Det var större asfaltsväg med mycket trafik på mellan 20 och 26 men den sträckningen skulle man, om man vill slippa det, kunna välja springa Sörmlandsleden istället. Det var ett antal riktigt branta och långa backar också under sträckningen men dom gick vi i, fanns inte något krut i mina ben till att springa i dom.

Rutten bjöd på en hel del vackra vyer.

Det var banne mig inga pigga ben som tog mig runt sträckan idag och tempot blev därefter men det var som sagt var inte av någon betydelse. Tanken med passet var att vara ute under längre stund och det var vi. Sen att vi hittade en fantastisk slinga som jag garanterat kommer att springa igen var verkligen en bonus!

Skärmdump över vår trevliga rutt som vi sprang idag.

Totalt så blev det idag tre mil i sakta mak. Med tanke på gårdagens lite snabbare distans så är jag mycket nöjd med dagens pass. Mestadels när vi sprang så sprang vi i runt 6.30 tempo men då vi gick i massor med backar och i terrängen så slutade snittempot på en bit över 7.

Veckan som kommer bjuder föresten på tävling. På fredag ska jag prova att springa fort igen, Trosa stadslopp är det som ska kutas. Jag och Marie kommer också att kolla läget lite på hur det går för våra vänner som går Fotrally. De startar på torsdag kväll vid nio och kommer att gå för fullt då vi springer.

Annons

2 tankar om “Långpanna på trötta ben

    • Ja, men visst är det en kul grej, att leta rundor som man inte vet vart de går! Roligt sätt att hitta nya rundor och se nya omgivningar. Tack för sällisen!!

      Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s