Visst frös jag men…


Nu har jag läst det ena blogginlägget efter det andra och jag fryser in i märgen när jag läser om allas upplevelser. Vilka hjältar!

 • Visst frös jag men jag frös inte om händerna så att jag nästan började grina och fick panik.
 • Visst frös jag om kroppen och benen, men jag kände aldrig att jag totalt tappade känseln i benen och att de till sist inte var brukbara längre.
 • Visst frös jag och benen blev stela och kalla men aldrig så att dom inte gick att springa på.
 • Visst frös jag så jag skakade korta stunder, men jag behövde aldrig uppsöka sjukvårdstält och krypa in i filtar för att försöka få upp lite värme.
 • Visst frös jag men inte så att jag tänkte att jag inte vågade springa på för att på det viset riskera att kanske vara tvungen att gå och då helt säkert frysa ihjäl.
 • Visst frös jag men aldrig så att jag tänkte att jag kanske skulle ta tunnelbanan men sen komma på att det nog skulle vara ännu värre att stå still i en tunnebanevagn.
 • Visst frös jag men aldrig så att jag gick in på en bajamaja och satt där länge för att det faktiskt var varmare än ute.
 • Visst frös jag men jag hade aldrig en tanke på att bryta för att jag inte orkade med det längre.

Vet inte varför jag klarade det så bra men min resa var helt klart lättare än så många andras! Jag verkligen känner för alla som frös så galet mycket i lördags och beundrar allas mod och kämparglöd att fullfölja trots allt!! Ni är verkligen hjältar!!!

Jag har försökt att analysera varför jag klarade mig så bra och några saker som jag kommer på är att: jag hade vintertights (tack Marie för att du fick mig att ändra mig i sista stund) och långa kompressionsstrumpor. Tappade vantarna i starten vilket gjorde att, då det inte blåste, fick jag upp värmen då jag inte hade blöta vantar på mig. Min merinoullströja värmde trots att den var blöt. Västen utanpå tog upp lite regn och blåst. Jag kom sent till Östermalms IP, stod alltså inte där och frös innan, utan var varm hela tiden ända fram till starten. Många tillfälligheter som kanske ledde fram till ett någorlunda behagligt lopp.

9 tankar om “Visst frös jag men…

 1. Tränat ute hela vintern skulle jag vilja tillägga på din lista om varför du klarade det.
  29 timmar ute på TEC banan i 1,5dm snöslask, kanske också har sin sak här.
  Men ok, Merinoulltröjan och vintertightsen har sin del, det håller jag med om. Att du har dom på, det är pga första raden, tränar man ute året runt så har man saker för att inte frysa vid +4 grader

  Gilla

 2. Jag och Ingmarie diskuterade och kom fram till att merinoull nog var det allra smartaste alternativet i lördags! Jag tror att det bedrog till att dubklarade dig bra!:) Smart…

  Gilla

 3. Att hantera kyla och nedkylning är väldigt individuellt. Vissa kroppar tål det bättre helt enkelt medans andra inte alls gör det. Det forskas en del om detta: Hur olika individer reagerar på nedkylning och vad som händer i kroppen vid olika grader av nedkylning.
  Dina händer blev t ex varma under loppets gång vilket tyder på att du har en bra lokal förmåga att få tillbaka värmen. 🙂 DIN LYCKOST!

  Du gjorde även ett bra val av kläder inför kraftprovet. Och glöm inte att du har ett pannben utan dess like som kan ta bort obehagliga känslor under ett lopp 🙂

  Vad bra att du lyssnade på mig – se till att göra det till en vana 😉

  Kram!

  Gilla

 4. Skriver upp vintertights och merinoull inför nästa köld-lopp! Hade betalt en miljon för att slippa frysa! Men jag ångrar inget och att bryta var ALDRIG ett alternativ (då hade man ju frusit ännu mer…). Alla som sprang i lördags var hjältar! Nästa gång hoppas vi på bättre väder!

  Gilla

 5. …och sen när du kommer på hur du kan tanka över din ”Jag älskar väder”-anda i ett chip klar för överföring till andra så står jag först på tur, hör du det?
  Jag hade dukat under _direkt_ (!!) för jag älskar inte vädret så som du gör.
  Där fick du en pusselbit till för jag tror att den hör där, du har en så bra mental inställning till det som också spelar stor stor roll.
  //Hon som hade dukat under för det vädret
  😀

  Gilla

  • Jag skickar direkt då!!! Raka vägen till Bollebygd!! 🙂

   Jag tror att du kan ha en poäng där! Jag får inte negativa tankar som stjäl energi. Ser det som en extra utmaning c

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s