8 veckor kvar


img_2561

Alltid lika vackert att springa över Stockholms broar. Ikväll var det gott om luftballonger i luften!

Ikväll klockan 22.00 så är det precis 8 veckor kvar till dess jag står på startlinjen i den lilla byn Finestrate någon mil från Benidorm i Spanien. För ett år sedan då jag stod på samma startlinje så trodde jag att jag hade en aning om vad som låg framför mig men hur tufft det verkligen skulle bli kunde jag inte föreställa mig!

Jag kommer ihåg hur spänd jag var, både av nervositet och av för väntan. Starten gick och vi alla sprang iväg, det började med nerförsbacke, skönt. Sen efter ett par kilometrar så kom en liten uppförsbacke, och alla började gå vilket förvånade mig men samtidigt gjorde mig lite lugnare. Efter ytterligare någon kilometer så började den första riktiga stigningen. Jag hängde med hyfsat och höll min plats i… några hundra meter, sen var jag tvungen att vila, ställa mig åt sidan och låta folk passera. Fortsatta att ta mig uppåt och efter en stund var jag återigen tvungen att stanna och vila. Långt innan vi var uppe på första vid första backkrönet så var jag sist.

Då hade jag tränat för loppet i drygt fyra månader. Nu har tränat bra i ett år, gjort ytterligare en tuff bergsultra och nu under hösten har jag trappat upp träningen ytterligare med att lägga in två rejäla styrkepass per vecka.

Idag var det åter igen dubbla pass. Klockan sju i morse var jag i vanlig ordning på plats på gymmet för att köra ett styrkepass. Idag var det åter igen pers, den här gången i benböj, 40 kg på stången och det kände väldigt bra! Framsteg hela tiden! Efter jobbet så transportlöpte jag hem, riktigt skönt och en fantastisk septemberkväll! Jag tog det lugnt och lät kroppen helt och hållet bestämma tempo. Jag kände mig faktiskt väldigt återhämtad efter att tidigare i veckan ha känt mig sliten. Det syntes också på pulsen som var låg under hela passet.

Gymmet: Mycket knäböj, stående rodd med hantlar, axelpressar, core-övningar.
Löpband på gymmet: 250 höjmeter klättring.
Löpningen: 10,7 km, snitt 6.44 min/km, snittpuls 134

9 veckor kvar

Annons

3 tankar om “8 veckor kvar

  1. Pingback: 9 veckor kvar – Carina Borén

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s