9 veckor kvar


PERFIL_kv_2015

Banprofilen över loppet. Förra året var jag sist redan vid den första toppen, innan Sierra Cortina, hoppas få slippa det i år. Det är ny bansträckning mellan Puig Campana och Benimantell och från Sella in i mål.

Det känns som att det är väldigt kort tid kvar till höstens utmaning. Alldeles nyss var det ju 6 månader kvar och nu är tiden nere i 9 veckor. 9 veckor till start, 9 veckor till att förbättra mig 9 veckor av tuff träning och förhoppningsvis 9 veckor fria från skador och sjukdomar.

Desafio Lurbel Aintana är ett riktigt tufft lopp. För min del det tuffaste lopp som jag någonsin tänkt mig att starta i (kan omvärderas beroende på hur det går… 🙂 ) . Det finns dom som likställer svårighetsgraden med UTMB vilket säger en hel del. Oavsett, jag har varit där, jag har sett det, jag sprang över halva loppet och i maj var jag där och sprang andra delar av banan. Jag vet nu hur mitt monster ser ut. Men om jag tränar på rätt sätt och kommer att vara redo för loppet det vet jag först den 13 november då jag förhoppningsvis har gått i mål.

Ändringar i loppet – tuffare?

Jag var in på loppets hemsida idag och läste lite och de har ändrat lite på saker och ting. En del saker som att de kräver läkarintyg för att få delta känns inte som en stor grej. Inte heller att de har lagt om banan lite, det är ändrad bansträckning både i början av loppet och i slutet av det. Jag hoppas att jag kan få tag i en gpx-fil över den nya bansträckningen. Den stora ändringen som de har gjort och som jag inte riktigt vet hur jag ska känna inför och förhålla mig till är att de har ändrat på starttiden. Förra året så gick starten på lördag morgon 06.00 vilket är en rätt bra tid att starta, man får hela dagens ljus och behöver bara springa genom en natt oavsett hur långsam man är. I år har de ändrat starttiden till 22.00 på fredagskvällen vilket är en riktigt stor förändring! Inte nog med att man kanske har varit vaken en hel dag redan då man startar och att man startar i mörker. Det kommer också att innebära att man kommer att sluta loppet i mörker och bara får en dags dagsljus. Jag vet att jag är väldigt kvällstrött och det oroar mig. Att däremot starta på morgonen och vara igång på kvällen och fortsätta genom natten, det vet jag att jag är bra på. Jag är nästan aldrig sovtrött under ett lopp.

Jag har bara sprungit ett lopp med start på kvällen och det var ett 100-miles-lopp i Arvika för snart två år sedan. Det gick ju bra så det borde inte vara något problem men visst oroar det mig lite, det här är så mycket tuffare! Jag ska försöka att inte oroa mig för det utan se det som en extra utmaning. Nu är jag bättre tränad och då tuffar de till loppet, bara att anta utmaningen!

Det som är bra är att jag har bokat boende inne i Finestrat bara några hundra meter från start och mål, samma ställe som jag och Maria bodde på i maj. Det känns riktigt bra, jag kommer kunna vila nära inpå loppet och göra alla förberedelser nära inpå starten. Ändra på saker i sista stund om jag känner för det.

8 veckor kvar

Annons

En tanke på “9 veckor kvar

  1. Pingback: 8 veckor kvar – Carina Borén

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s