Den vertikala kilometern!


Då så, då var årets första löpbandspass avklarat. Förutom att jag hade lite känningar i mitt kraschade knä så kändes det väldigt bra det här!

IMG_0643.JPG

Det enda fokus jag hade idag var att jag ville klättra 1000 meter på löpbandet. Hade inte någon egentlig plan över hur jag skulle lägga upp passet men det gav sig när jag väl stod där. Efter ett par minuters uppvärmning, ja jag tänker att man inte behöver så mycket uppvärmning när passet börjar med att gå, så ökade jag på lutningen till maximala 15%. Tempot ställde jag på 5.5 km/h. Det var det tempot jag höll vid förra passet så jag tänkte att det var en bra start. Vill också testa att springa med bra lutning så efter 50 meters klättring så sänkte jag lutningen och ökade tempot. Ville ha ett riktigt lugnt tempo så jag kunde trippa med små lätta steg uppför. Efter lite trixande så hittade jag en bra kombination. Jag körde med 10% lutning och 7.5 km/h. Det kändes lagom tufft. Jag är verkligen inte stark uppför men tänker att jag får jobba mig uppåt mot snabbare farter.

Jag körde sen hela passet med att varva gång med 15% lutning och 5.5 km/h med lätt löpning där jag hade 10% lutning och 7.5 km/h. Körde 50 höjdstigning innan jag skiftade. Sista 200 metrarna så hade jag ganska mycket känning i knät så då gick det aningen långsammare, gick lite längre och joggade lite kortare intervaller.

Jag är väldigt nöjd med passet. Tycker det är en bra start.

Hade tänkt köra styrka efter, har gått med i en utmaning på jobbet, att köra Paolo Robertos 15-minuters program i fem veckor, men kände lite för mycket i knät så jag ställde in.

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s