Fantastiska Österlen


För fjärde året i rad så har detta fantastiska evenemang gått av stapeln, en långhelg med löpning, vänner och god mat på en av Sveriges vackraste platser. 

Förra året var jag ju iväg på andra äventyr men i år var det åter igen dags även för min del att få ta del av en helg på Österlen. Vädret har varit helt underbart och då vi hörde att det snöade och var kallt i Stockholm så insåg vi att vi var på helt rätt ställe. Fyra olika platser har vi bott och ätit på och tre dagar har vi sprungit ungefär fyra mil om dagen . Vi startade i onsdags på Talldungen som ligger strax utanför Brösarp. Ett fantastiskt ställe med värme och med mat som smälte i munnen, vinpaket som presenterades av Emma och David på ett både lockande och mycket kunnigt sätt.

Dagen efter gav vi oss iväg på en runda som efter tre mil tog oss genom fantastiska bokskogar, vi började med att följa Verkeån och efter en dryg mil stannade vi för att fika vid det härliga Andarum. Ett mysigt fik där man kunde beställa kaffe och kakfat :). Därefter fortsatte vi ytterligare dryga 33km tillbaka ut mot havet och vidare till Vitemölla. Rundan slutade på 44.5 km och jag var riktigt lycklig och riktigt sliten då vi kom fram.

Fredagens runda gick söderut via Stens huvud och Kivik ner till Skillinge. En underbar tur, skogarna runt Stenshuvud är magiska, jag älskar den platsen och att springa där är trolskt!! Väl där blev vi så fantastisk väl mötta av Joakim och Carina som drev stället. Jag och Cecilia fick njuta av att på i ”studion” en fantastiskt rum med högt till tak och bastu på rummet. Vi bjöd självklart in hela gänget för en skön avslutning i bastun.

Sista dagen fortsatte vi längs havet via Kåseberga och Alu stenar, vi klapperstränder och sandskogar, stigar och små traktorvägar och vidare till slutmålet i Ystad. Spa med varma bad utomhus var en grym avslutning på den här helgen. Ser redan fram mot nästa års upplevelse!!

Det bästa var att jag faktiskt orkade springa samtliga sträckor alla dagarna och sträckan slutade på 124 km. Att få tillbringa en sådan här fantastisk helg med goda vänner gör mig lycklig!

Planering inför helgens löpturer.

Planering inför helgens löpturer.

Här är hela det sköna gänget som var med.

Här är hela det sköna gänget som var med. Cecilia, Thomas, Klas, Fredrika, Gunnar, Maria och Bertil :)!

Framme vid Andarum första dagen.

Framme vid Andarum första dagen.

IMG_1971

IMG_1982

IMG_2004

IMG_2023

Annonser

En tanke på “Fantastiska Österlen

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s