Dagen slutade uppe på Hunneberget


Det blev en lång och innehållsrik dag igår.  Det var revelj redan klockan fyra på morgonen och 6.15 stod vi startklara att ge oss iväg. 

Tidig start med frostiga kajaker. Det var rätt kallt under natten och jag sov rätt dåligt då jag frös.

Tidig start med frostiga kajaker. Det var rätt kallt under natten och jag sov rätt dåligt då jag frös.

På vägen så insåg vi båda att beslutet att ta landvägen var ett helt rätt beslut, det blåste kraftigt även inåt land så att vara ute på Vättern den här dagen hade inte varit så bra. Vi började knata på och efter några kortare stopp hade vi båda fått våra kajaker i balans. Det är lite flyttande fram och tillbaka på vagnen innan man hittar jämvikt på kajaken och den uppför sig som man vill.

Våren har kommit en bit här nu.

Våren har kommit en bit här nu.

Det var fina vägar som vi gick på och lanskapet vi passerade var vackert. Många fina gårdar och i dikesrenen lös såväl maskrosor som vitsippor och blåsippor, då och då flög en citronfjäril omkring vid skogskanten. Vi såg träd som var ljusgröna av knoppar. Det är så mycket vår det bara kan bli!

Strax efter nio tog vi en första paus, i byn Örslösa, där satte vi oss i en busskur och fikade. Drack te, käkade macka och lite annat smått och gott. Då hade vi 19 km kvar till det lite större samhället Tun och vi bestämde oss då för att försöka ta oss dit och äta lunch där. Fixade vi det så hade vi gjort en sjukt bra förmiddag! Det blev som det brukar bli då vi sätter upp ett mål, vi gav oss inte förrän vi var där och kvart över ett kom vi fram och till vår glädje fanns det en liten butik där. Til vårt förtret var den dock stängd, lunchstängd… Inga större problem dock då vi  alltid har det vi behöver med oss, vi plockade fram lunch och satte oss utanför butiken där det fanns bord i solen. Det var så grymt varmt och skönt, vi tog av oss både skor och strumpor och kunde lufta fötterna och fritt vicka på tårna. Så skönt!

Fantastiska Mats och Raina Karlsson. Raina bloggar om trädgård och inredning, kolla in hennes blogg.

Fantastiska Mats och Raina Karlsson. Raina bloggar om trädgård och inredning, kolla in hennes blogg http://stenlycka.blogg.se.

Då vi ätit klart fick vi syn på en man och en kvinna på andra sidan vägen som fotade våra kajaker och vi började prata med dem, det var Mats och Raina Karlsson skulle det visa sig. Det slutade med att vi satt i deras kök och fick fika på maten med hembakt som de genast plockade fram. Det var så trevligt att sitta där och prata med dem, innan vi for så hade Mats även diskat våra middagsfat och kastruller. Tusen tack Mats och Raina!!!

Mätta och belåtna och åter igen så glada över vilka fantastiska människor vi hela tiden möter längs vägen knatade vi vidare. Vi hade fått tips om vilken väg vi skulle ta och tipset var att vi skulle ta oss upp på Hunneberget och sen fortsätta tvärs över det för att undvika farlig trafik. Rådet fick vi från Rune som ju bor bara någon dryg mil därifrån och själv brukar springa uppe på berget.

På väg mot Hunneberget, här innan stigningen börjat.

På väg mot Hunneberget, här innan stigningen börjat.

Sista biten upp på Hunneberget var riktigt tuff, att avsluta en dag med dryga 50km i benen med att ta sig upp där gjorde att vi fick pressa det absolut sista vi hade ur våra kroppar. Jag var redigt slut då jag kom upp på berget men där väntade en härlig överraskning. Rune och Mary väntade på oss däre uppe och vi vi fick en pratstund och en del goda råd.

Det var en riktigt lång dag igår, vi var framme uppe på bergen strax efter nio, femton timmar efter det vi hade startat på morgonen och jag har sovit som en stock hela natten!

Ett tips till er alla. På torsdag klockan tolv går vi i mål vid Svenska mässan, troligen kommer vi ta Mölndalsån dit. Kom och möt och du får en voucher och kan gå två för samma pris som en på Nordic Outdoor!

4 tankar om “Dagen slutade uppe på Hunneberget

 1. 15 timmar och dragande tunga kajaker över 5 mil i kuperad terräng- en fantastisk prestation av er! Vad skulle ni upp på Hunneberg att göra? Är det lätt paddling Göta Älv som nu väntar?

  Gilla

  • Tack Björn! Att vi tog den vägen fanns fler anledningar till. Först för att undkomma tät trafik och för det andra för att den är vacker :). Vi flyger fram över Göta älv! Nu är det bara lätt paddling kvar.

   Gilla

 2. Vilken tur att vi var på rätt plats vid rätt tidpunkt och därmed träffade på ni fantastiska kvinnor som gav oss en oförglömlig eftermiddag. Anade att det skulle bli tungt uppför berget. Ha nu en trevlig dag hos Rune i Trollhättan. Hoppas att Rune fixar din kajak Kristina. Allt gott till Er och på den fortsatta paddelturen. Kram från Raina o Mats

  Gilla

  • Och vi tyckte att vi hade en fantastisk tur som träffade på er! :). Tack för er gästfrihet! Kristinas kajak är väldigt bra lagad nu och det ser ut att hålla. Ha det så bra och kram till er båda!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s