Lite mörkeräventyr


Ikväll är det märkliga ljud vi hör från tältet, inte alls den tystnad som vi blivit så vana vid. Tystnad som bara bryts av vindens sus och vågornas skvalpande. Nä, ikväll hör vi märkliga skrapanden och olika typer av motorljud.

Vi hade lite svårt att slita oss från världens ände i morse. Vi käkade frukost och så bloggade vi och bara tog det lugnt. Det gjorde vi så länge så att vi blev hungriga igen och var tvungna att ta en ”second breakfast”. Men med tanke på den goda frukost de hade ordnat åt oss på vandrarhemmet så var det bara trevligt. Vi kom iväg väldigt sent. Inte förrän efter ett satt vi i våra kajaker för att fortsätta vår färd.

Det var lite blåsigt idag men långt ifrån de 10 m/s som utlovats av prognoserna. Vi paddlade på och när det började bli dags för att hitta en tältplats för kvällen så visade de ät sig bli svårt. Vi paddlade förbi en vik där det bara var våtmarker så långt ögat kunde se så vi paddlade vidare trots att mörkret började falla. Vi hade plockat fram både lanternan och våra pannlampor både för att se och för att synas. Vi kom fram till ett smalt sund och där var det faktiskt is, inte något heltäckande utan mindre flak som flöt omkring och skrapade mot kajakerna. Vi prövade att gå iland på ett ställe men det var lika sankt och blött som i viken tidigare. Långt föröver såg vi massor med lampor och antog att det var Stegeborg vi såg. Där skulle det finnas inte mindre än två campingar och vi bestämde oss för att ta oss dit trots att mörkret nu hade lagt sig runt om oss.

Det var lite mysigt att paddla i skenet av pannlampan, risken att möta båtar ansåg vi som minimal så vi knappt sett några dagtid ens. Det började dock blåsa lite mer då vi närmade oss Stegeborg och det var faktiskt lite läbbigt. Det är en sak  att paddla i blåsigt väder då man ser vågorna och kan parera för dem. Men att göra det i mörkret och hela tiden bli överraskad av varje större våg var en lite annan känsla.

När vi kom fram till Stegeborg så kunde vi inte hitta varken badplats eller campingar men vi lyckades ta oss i land precis intill en bilfärja. Så där tältar vi nu, fyra meter från vägen och precis intill där färjan går över och de är de ljuden vi nu får hålla till godo med.

Det ska bli spännande att se hur det ser ut i dagsljus, hur knasigt vi faktiskt har tältat i natt.

4 tankar om “Lite mörkeräventyr

  1. Det låter som när jag å en kompis slog upp tältet i mörkret å vaknade på natten av att vi blev bitna överallt på kroppen. Vi tä
    ltade vid en av norra europas största myrstackar. . .

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s