En vecka senare


Nu har det gått snart en vecka sedan vi kom hem och jag måste säga att jag anpassar mig rätt bra till det här lugnare livet. Det känns så märkligt normalt att vara hemma igen!! 

Redan när jag på lördagskvällen la mig i min egen säng så kännes det HELT NORMALT!! Att sen gå in på sin egen toalett, duscha under sin egen dusch och sedan ladda tvättmaskinen, det är som att jag inte varit borta!

Jag har också försökt att komma igång med löpningen igen. Jag har varit så himla löpsugen!! Redan i söndags gav jag mig ut på en kort runda, bara sju kilometer och det kändes bra. I måndags anslöt jag till det gänget som skulle springa rundan som Mikael Forsström hade fixat. Jag och Susanne sprang från mig och hämtade upp Marie vid Stadshuset…. kändes bra att vara där igen :)! Därefter sprang vi till Stadion för att starta den runda på 15 kilometer som vi skulle springa. Oj oj oj vad jobbigt det var!!! Vi som skulle komma tillbaka och bara springa och låta håret fladdra bakom oss och känna oss lätta och vältränade!! NOT!! Efter den rundan hade jag sjukt mycket träningsvärk i baksida lår!!

När jag på onsdagen gav mig ut på en runda så gjorde varje steg ont, och det gick inte över! Det var tungt och jobbigt, redan efter några kilometer så var jag trött. Men jag gick en del och tog det lugnt, sprang när jag hade lust och tog mig sakta framåt det var ju ändå skönt att vara ute. Då jag kom till en sjö så satte jag mig på bryggan, tog av mig skorna och satt där med fötterna dinglande från bryggan och ner i det svala vattnet. Fortsatte sen på Hellas-milen med fortsatt tunga ben.

I kväll startar ultraintervaller, från klockan tolv ska man springa en mil var tredje timme i ett dygn vilket totalt blir åtta mil. Jag anmälde mig i början av veckan men efter de här två tunga passen så får jag se hur det blir. Kanske att jag testar att springa en mil nu klockan tolv och känner hur det känns. Jag tänker inte bruka våld på mig själv, känns det inte bra lägger jag ner. Löpning ska vara roligt!

Annars så har mycket tid gått åt till att gå igenom mitt hem. Jag vill slänga saker!! Jag ska gå igenom garderob för garderob, skåp för skåp och hylla för hylla. Vill inte ha alla dessa saker omkring mig som jag inte använt på flera år och som jag troligen inte kommer använda resten av mitt liv heller. Jag har bara sparat dem för att ”de kan vara bra att ha”! Jag har ju levt med två t-shirt i fyra månader, det gick ju bra… kommer att kunna göra mig av med väldigt mycket saker!!

Jag har också satt igång ett annat stort projekt här hemma. Jag ska bygga om mitt kök! I höst eller i vår, det får jag se men jag har i alla fall börjat ta in offerter och påbörjat tankearbetet. Det vore skönt att ha kommit en bit med det projektet medan jag fortfarande har semester.

5 tankar om “En vecka senare

 1. Kul att du skriv en efterskrift/epilog. När något just hänt (positivt/negativt) är man ju väldigt bestämd i vad man tycker. Sen, när det sjunkit in, så brukar synen vara lite mer sansad.
  Men ni har verkligen gjort något STORT. Och skrivit härliga blogginlägg!

  Gilla

  • Riktigt kul att du hängt med hela vägen!! Jag kommer förstås att fortsätta att blogga även framöver så bara att hänga med om du vill! Tack för allt stöd!! 🙂

   Nu är det Berlin och Bislett som är målen framöver.

   Gilla

 2. Lustigt det där med er löpning (jag har läst Kristinad blogg oxå)
  Undra om det är 3 veckor i kajak eller att utmaningen är slut och en reaktion på det.
  Jag tror med på det stillasittande kajaklivet än något slag ”posttävlingsyndrom” och i så fall är du på banan rätt snabbt.
  🙂
  Kram

  Gilla

 3. Häftigt hur ”normalt” det kan kännas fast man varit borta så länge. Det är likadant med att komma tillbaka till jobbet efter semester, känns som att man aldrig varit borta! Haha.

  Skönt att du låter kroppen ”spöka på” bäst den vill. hehe. Det e ju en enorm sak du genomfört, så det är kanske inte så konstigt att den reagerar:) Så imponerad av er!

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s