Lyxpaddling i skärgården


Det blev den hittills kortaste paddlingen igår. Nio kilometer!!! Haha!

Efter bara några kilometer så paddlade vi in på ett ställe för att se om de hade glass. Ska man glasspaddla så krävs det ju vissa attiraljer. Det fanns ingen affär men väl en krog, Eriksberg, där glassen med några jordgubbar kostade närmare hundra kronor. Vi åt istället också dyrt men mer prisvärt. Tanken var att sen paddla ner till Ljusterö dit Ellinor och Per hade bjudit in oss, men det hade blåst upp rejält och det var rak motvind. Vägen till Ljusterö går över rätt öppet vatten och att paddla där med den motvinden ville vi inte. Tråkigt då de skulle vara där tisdagskväll men inte onsdag.

Den fina paviljongen från 1915.

Den fina paviljongen från 1915.

Vi hittade istället en fin liten ö där vi till och med lyckades hitta ägarna och de tillät oss att husera på ön. Ön och landet precis bredvid köptes av morföräldrar till de vi träffade för 5000 kronor i början av förra seklet. Ön köptes då för att gumman ville ha en badö, för det skulle man ha :)! det finns en liten paviljong på ön där de böt om då de skulle bada. En klok investering! Vi hittade lite lä och slappade och badade under dagen istället.

Man kan ha det väldigt mycket sämre än så här :).

Man kan ha det väldigt mycket sämre än så här :).

Idag blåser det också massor men vi kommer få vinden i ryggen vilket är mycket bättre och vi kommer få mer skydd av öar. Vi tar oss till Ellinor och Per idag istället. Fick ett trevligt meddelande nu på morgonen att de hade planerat om och kommer vara där då vi kommer. Himla gulligt och kul att träffa dem!!

Slut på ström i paddan så bilder kommer senare.

4 tankar om “Lyxpaddling i skärgården

 1. Vi tre (kan jeg si det ?)Dere to utrolige som sprang 3000 km og padlet Ålandshav,og jeg som ble oldefar! Hurra for oss!

  Gilla

 2. Det var trevligt att få dela era äventyr vid bryggkanten när ni paddlade förbi på väg till Ljusterö. Hoppas resten av resan gick bra och ni fick ett fint mottagande i Stockholm.

  Hälsningar
  Anita & Johan/Glyxnäs

  Gilla

  • Hej!! Vad roligt att få en hälsning från er! Vi trivdes bra på er lilla ö där! Tack för att vi fick stanna till där! Vi fick ett fantastiskt mottagande i Stockholm!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s