Ostliga lätta vindar


Vaknade på klippan i natt av att det var mygg och vi satte upp tältet, men bara innertältet.
Kände fortfarande de svala vindarna och kunde se den rödfärgade himlen genom tältets myggnät, kunde även höra myggornas surr men nu kom de inte åt mig. Somnade gott igen. Ljuvligt att sova på klipporna och höra vågornas brus.

Idag har vi haft en skön dag men med lite mer vind än igår. Vi har i stort sett haft vinden i ryggen hela dagen så den har hjälpt oss lite. Det gick nästan att surfa på vågorna och höll man upp paddeln så rörde sig kajaken framåt sakta utan att man behövde hjälpa till. Lite kul bara att testa.

Vi paddlade över en öppen fjärd idag, sträckan var två kilometer och det var nästan så att sikten av land suddades ut föröver redan på den korta sträckan. Det ger lite perspektiv över vår överfart över Ålands hav som är 16 kilometer. Idag har vi paddlat ungefär tre mil, vi har inte bråttom utan paddlar på i den takt som passar oss. Jag har fått träningsvärk, vänster arm verkar vara lite klen och har protesterat lite. Massage och liniment hoppas jag ska lindra lite till morgondagen.

Nu sitter vi på en liten ö söder om Dalsfjärd och strax norr om Biskopsö och ser solen gå ner. På en ö precis bredvid är det ett gäng fåglar, tärnor, måsar, ejder och ett svanpar som också verkar söka ro för natten. Det är rofyllt att titta ut över det hela och känna vågorna från havet fortfarande dröja sig kvar i kroppen. Ikväll har vi slagit upp tältet i en liten skogsdunge ovanför. Underlaget är mjuk tjock mossa och vi kommer nästan inte behöva blåsa upp liggunderlagen. Jag tror jag kommer sova riktigt gott!

20130626-215708.jpg

8 tankar om “Ostliga lätta vindar

 1. Ni har det ju nästan för bra, men det är ni så värda 🙂
  Skönt att höra att ni tar det lite lugnt i börja för att vänja numera överkroppen.
  Sov sött och gott 🙂

  Gilla

 2. Ååå, underbart härlig läsning. Får hemlängtan! Ni befinner er alldeles i mina barndomstrakter och jag åkte därifrån bara för ett par dagar sedan men ändå längtar jag redan tillbaka. Till ljuden, till tystnaden, till dofterna, till… ja, allt det ni upplever nu! Underbart! Njut lite extra också för oss till lands, av er resa genom en av världens vackraste skärgårdar 🙂

  Gilla

  • Kan bara hålla med!!! Finlands och Ålands skärgårdar är så vackra!! Är så glad att jag får uppleva allt det här! Vad härligt att läsa att du också varit här!!!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s