Första paddeldagen


Det är magiskt! Sjön ligger spegelblank och kajaken glider ljudlöst fram mellan öarna.

Efter att Kristina kommit igår kväll och vi hade handlat mat så tände vi grillen för att äta. Efter det gick vi ner för att basta en sista gång och njuta av det goda som Tenala bjuder. Att basta på finskt vis med ett par dopp i sjön, tvagning i bastun med tjärschampo till håret. Jag kommer att sakna det!

I morse då vi packade ihop så regnade det, inte mycket utan ett stilla varmt sommarregn. Vi packade in i kajakerna och upptäckte att de är rejält rymliga, vi behövde inte stuva minutiöst utan allt fick gott och väl plats. Då vi sa adjö till en mycket vacker plats så kom det även då några droppar men det avtog efter ett tag och det klarnade upp och solen tittade fram.

Att få paddla under sådana här i det närmaste perfekta förhållanden är minst sagt magiskt. Stundtals så kunde jag inte låta bli att skratta lite av lycka och tillfredsställelse. Det bubblar i mig och om det så blir bara den här dagen under vår paddling som är så här så kommer jag att komma ihåg den och bevara den i mitt minne. Jag är så glad att vi fått den här starten.

Efter att ha baxat över kajakerna vid en vägövergång så var det dags för lunch. Vi hittade en fin platt klippa där vi gick i land, åt sill och potatis, drack var sin öl och badade. Då vi var mol allena så hade vi kastat av oss alla kläder och njöt av solen och de varma klipporna mot vår bara hud.

Nu har vi kommit en bit på väg och har gått i land för natten på en ö som heter Grönskär, här delar vi ön med lite fåglar men vi är på olika sidor av ön så vi stör inte varandra. Vi har kollat in väderprognosen för natten och det ser fint ut så vi kommer att lägga ut våra liggunderlag och sova direkt under stjärnorna!

 

20130625-222104.jpg

10 tankar om “Första paddeldagen

  1. Även Tenala gråter lite när ni lämnar platsen. Helt enkelt underbart 🙂
    Du får väl skaffa en Finsk bastu och sätta på bakgården, kanske lite långt till vattnet men vad sjutton, det ska väl inte hindra en kontinentallöpare 😉

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s