I väntan på Kristina


Jag är faktiskt glad åt att Kristina åkte hem för att fira sin mamma. Inte för att jag var trött på henne, nä, inte på något vis!

Däremot är jag så glad för att det gav mig möjlighet att få njuta av den här platsen i Tenala i flera dagar! Den här platsen är nog en av de vackraste platserna jag har sett. Ok, ärligt så har jag inte sett så många stugor vid en sjö tidigare, det har liksom inte funnits tillgång till sådant i mitt liv. Men vackert, det är det!

Nu är det söndag kväll och Jonas, Erika och Karin har farit hem. De har varit fantastiskt att lära känna dem på det här sättet och jag är dem så tacksamma för det sätt som de har tagit emot mig och låtit mig tillbringa de här dagarna här.

 

Hur har jag fått dagarna att gå då, jo det har gått i ett med aktiviteter av olika slag. Jonas som har bott här en hel del under hela sitt liv och som har en stor del av sin släkt boende här har visat oss runt i trakten och berättat historier om människor och platser. Tenala som hör till Ekenäs är en svenskbygd och jag blev faktiskt riktigt förvånad då jag insåg att alla här talar svenska. Barnen går i svenska skolor och det är det som är huvudspråket för människorna här.

Jag har också fått en introduktion i orientering. Då jag är här med två inbitna, mycket duktiga orienterare så kan man ju bara inte försitta den chansen. De frågade om jag var intresserad och självklart var jag det!! Jonas ritade i några kontroller på en orienteringskarta över ett område här och så sprang jag den med Erika. Jag tyckte jag lärde mig massor på den korta rundan och det gav definitivt mersmak.

image

På dagarna så har det också varit fixande med gården här. Utemöbler har skurats, gräsmattor klippts, stranden krattats och själv tog jag mig an utedasset som skulle rensas från spindelväv, borstas och målas. Det finns alltid något att hugga tag i.

image

Jag har självklart också varit ute och testat kajaken, den fina röda kajaken som ska ta mig hem till Stockholm. Den känns väldigt bra och vi har redan blivit de goaste vänner :)! Sen har jag kollat igenom alla kartor och kollat upp vilken väg vi ska ta, känns som att jag har bra koll på biten fram till Eckerö.

image

På kvällarna tänds det i den vedeldade bastun nere vid vattnet och så badar vi finsk bastu. Också något som är nytt för mig och som jag bara älskar!! Nu ikväll tände jag själv i bastun och satt där nere och njöt av värmen och doppen i sjön ett par timmar. Efter bastun tänds det i grillen för att laga kvällsmaten. Det har grillats varje kväll och att sitta vid grillen i varma kläder med en öl efter bastun är så skönt.

image

Ja ni hör ju själva!! Jag mår verkligen gott här!

12 tankar om “I väntan på Kristina

 1. Underbara bilder! Grattis till att löpningen har gått så bra, det är ju faktiskt HELT enastående, och lycka till med paddlandet.

  Gilla

 2. Låter riktigt ”hemma” tycker jag, men vedeldad sauna vid vatten. Det har jag tillgång till både i Finland (har farmors hus kvar där vid en sjö) och mina föräldrar bor sådär året om här i Sverige (vid en sjö). Har du hunnit testa basturis också? Låter som du njuter o laddar ordentligt för sista kraftresan 🙂

  Gilla

  • Oj!! Det låter ju helt underbart!! Jag antar att du är där en hel del, det skulle jag vara :)! Nä, basturiset kom vi aldrig till, det har vi kvar! 🙂

   Gilla

 3. I en rød liten stuga ned vid sjøen skal du bo o.s.v. Ønsker dere lykke til med sjøresan.Og takker for de fine fortellinger som dere har skrevet fra deres lange reise, jeg kommer til å savne disse daglige fine stunder da jeg har lest om deres ferd.Kristina har jeg jo truffet,men treffes vi noen gang,Carina ?

  Gilla

  • Så roligt att du följer oss! Jag hoppas att du har kunnat följa vår färd även på vattnet i din kartbok! Nu är vi ju redan i Mariehamn, det har gått riktigt bra! Jag hoppas verkligen att jag får träffa dig någon dag!!!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s