Blixtar och dunder


Det fanns inget hotell i staden men vi fick veta att det skulle finnas ett fem kilometer bort. Vi började ta oss dit men blev fångade i det hittills mest magnifika åskväder!

Dagen började lite segt och 43 kilometer kändes långt idag. Kristina var på toppenhumör och tjattrade på och det tog inte lång tid förrän vi båda skrattade och tjattrade som vi brukar. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord men mest om tips och tricks på hur man snärjer en man ;)! Och så en massa hittepåsånger som vi brukar. Kristina har alltid en sång för varje tillfälle och jag fyller på med texter som inte alls liknar originalet.

Efter dryga tjugo så var det dags för lunch som vi åt på en liten söt bänk i en by. En by där det som i alla byar finns ett gäng mycket överförfriskade människor oavsett dag och tid på dagen.

På eftermiddagen, nästan hela vägen till Ruijena förde vi krig, krig mot flugor i hundratal!! De var överallt och jag höll på att bli galen! Ett tag testade vi myggsprajen och den fungerade en kort stund men strax var de tillbaka igen. De var en befrielse att närma oss staden där vi skulle bo!

Det var så sjukt med flugor. Fattar bara inte varför de hänger med oss!!! Luktar vi eller..

Det var så sjukt med flugor. Fattar bara inte varför de hänger med oss!!! Luktar vi eller..

Tyvärr visade det sig att det inte fanns några hotell eller boenden där men att det skulle finnas ett någon halvmil bort. Det var bara att springa vidare. Under tiden blev himlen allt svartare och det mullrade på avstånd. Vi hann två kilometer innan det fullkomligen brakade lös runt oss. Det ösregnade och skådespelet som utspelade sig var magnifikt! Blixtarna jungade över himlen, den ena blixten vackrare än den andra. Vid några tillfällen blixtrade det exakt samtidigt som det kom som ett pistolskott ovanifrån. Det var riktigt nära oss och vi njöt av det med skräckblandad förtjusning!

Vi hoppade och lekte i alla sjöar som bildades av skyfallet samtidigt som vi njöt av alla blixtar :)!

Vi hoppade och lekte i alla sjöar som bildades av skyfallet samtidigt som vi njöt av alla blixtar :)!

Då vi närmade oss platsen där vi enligt beskrivningar hade förstått att det skulle ligga ett hotell och vi inte såg den minsta skylt efter vägen så blev vi lite fundersamma. Vi såg en gård en bit in och en skylt som sa att det där låg en sevärdhet. Vi gick in på den vägen och hittade ett fantastiskt ställe, typ ett värdshus. Det fanns andra gäster och de skrattade och fotade oss då vi kom med vår vagn och regnkläder som det dröp om.

Visst hade de rum och vi fick fantastisk god mat, samma mat som sällskapet som var där och imorgon ska vi förhoppningsvis få en lika god frukost!

Just nu är jag glad att det inte fanns något ställe i staden innan för det skulle inte på något vis kunna mäta sig med det vi funnit här!

Spana in gungfilmen!!

Leken fortsatte då vi vid värdshuset hittade den här roliga gungan. Man kan ju bara inte låta bli!!!

Leken fortsatte då vi vid värdshuset hittade den här roliga gungan. Man kan ju bara inte låta bli!!!

6 tankar om “Blixtar och dunder

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s