Att vända en känsla


Idag hade jag ingen lust. Jag ville inte äta, ville inte springa, ville helst ligga kvar i sängen för att slippa. Jag vill inte heller skriva något gnäll-inlägg men vill ändå berätta hur det verkligen är. Det är inte sol och ett leende på läpparna och benen fulla med spring hela tiden. Ibland är det så här:

Gick ganska motvilligt upp i morse för att gå ner och äta frukost. Kroppen var stel och jag stapplade lite. Nackspärren som jag hade igår kändes dock lite mindre. Höger lilltå gör fortfarande ont efter att ha haft upprepade blåsor där. På sista tiden har jag bytt ullstrumporna mot tunna ankelsockor från Falke och känner som tur är en märkbar förbättring.

Åt frukost pliktskyldigast utan större aptit. Lite müsli och rostat bröd med ost och marmelad. Efter frukosten satt jag på sängkanten och kände mig väldigt olustig, ville helst gråta och vägra springa. Jag kände att jag inte orkade ha ont ännu en dag. Jag har ont mer eller mindre hela tiden och det blir jobbigt i längden. Min kropp är helt enkelt sliten och det mentala får driva. Jag vet att det bara är att packa ihop och ge sig iväg. Jag vet att det ofta funkar då vi väl kommer iväg.

Vackra svarta svanar som visst bara ska finnas i Australien. Men här i Cesis fanns det två!

Vackra svarta svanar som visst bara ska finnas i Australien. Men här i Cesis fanns det två!

Vi packar ihop, går ut och fotar de svarta svanarna som finns i parken utanför hotellet, köper sen lite bananer och vatten så vi klarar dagen och så bara att ge sig iväg. Det är jag som börjar med Baby Blue. Ut ur staden är det mest promenad då det är mycket trafik och många trottoarer. Väl ute börjar jag springa och det känns bra, kroppen är med och jag kan öka tempot en aning. Benen vill ju och mitt sinne förändras i en hast!

Vi springer även idag genom samma naturreservat som igår och det är så vackert. Blir glad då jag ser en stork, de är färre nu och vi har sett ett antal övergivna och igenväxta bon, vi trodde vi var för långt norrut för att se dem.

Vi pratar och skrattar och Kristina försöker göra ett maskrosmoln. Vi ska bara drygt 30 kilometer idag till staden Valmiera så då vi gjort femton har vi redan gjort hälften. Att kroppen åter igen börjar krångla mot slutet tar inte ner mitt sinne. Nu har kroppen min och jag fixat ännu en dag. Det är nedräkning nu, faktiskt bara tio dagar löpning kvar och jag kommer fixa det!

Jag skrattar gott åt Kristina som helt plötsligt springer ut på en äng full med utblommade maskrosor och ska göra ett maskrosmoln! Det är roligt med lite bus!

Jag skrattar gott åt Kristina som helt plötsligt springer ut på en äng full med utblommade maskrosor och ska göra ett maskrosmoln! Det är roligt med lite bus!

Vi kom fram tidigt och har hunnit med två goda måltider som jag slukade med glupande aptit. Vi har också haft lite pysselkväll, lagat trasiga saker såsom Kristinas liggunderlag och vära regnbyxor och nu kommer jag också att kunna somna tidigt. Det känns väldigt bra!!

Jag ser fram mot att vakna imorgon och med ett leende gå ner och vräka i mig frukost för att sen springa de fyra mil vi har till nästa ställe med benen fulla med energi och spring!!

6 tankar om “Att vända en känsla

 1. Även om dagen slutade rätt bra så får du en varm liten tröstkram.
  Glöm nu inte bort radion i morgon innan du vräker i dig frukosten 🙂

  Gilla

 2. Klart det går lite upp och ner. Inte ett dugg konstigt med tanke på vad ni utsatt era kroppar och sinnen för. Det måste få vara lite neråt också, då blir det bara bättre senare =)
  Skönt att du kan vända mentalt, det är nog värt en hel del bara att veta att man faktiskt KAN det.
  Puss i pannan och nyp i stjärten =) Love!

  Gilla

  • Ja, det är nog inte så konstigt. Fast jag måste ju säga att mest är det uppåt men jag ville bara berätta att det finns fler sidor. Jag var inte så mycket ute efter medömkan eller så. Kram pårej!!

   Gilla

 3. Tack för att du delar med dig allt!
  Livet är såå, men det kommer alltid att bli bra även om ibland känns det inte så!!
  Kram och hälsa Kristina!

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s