Kristina är vilse!!


Får ett SMS ”Fick stopp på en bil, jag är fel. Springer på”. Det var från Kristina som sprang på egen hand och var helt vilse.

Vi sprang ihop fram till lunch till den lilla byn Kavarskas, 25 kilometer där Kristina knuffade Baby Blue och där jag sprang ”fritt”. Vi hittade ett litet charmigt rosamålat krypin, precis till höger om kyrkan i byn, där de serverade dagens rätt. Det fanns i stort sett inget att välja på. Det var rödbetssoppa med kokt potatis på en tallrik bredvid som förrätt. Till huvudrätt kunde man välja någon inhemsk specialitet, palt, som Kristina självklart valde. Själv valde jag någon form av dumpling, vilket jag min kräsmaja inte gillade så Kristina åt de också.

I ett rosa hus serveras självklart rosa soppa :)!
20130529-221930.jpg

Innan vi skiljdes åt så letade vi upp en källa där vattnet enligt Vidar, som vi träffade igår, skulle ha en stärkande effekt på den som drack av det. Det var en rätt stor källa där det såg ut som att vattnet nästan kom upp ur marken för att sen rinna ner och ut genom ett rör där man kunde dricka. Vi drack och fyllde på våra flaskor av det kalla goda vattnet och hoppas på en bra effekt :)! Det skadar aldrig med lite extra krafter!

Sen sprang vi åt varsitt håll. För egen del tycker jag att 42 kilometer som den kortare sträckan blev räcker alldeles utmärkt. Kristina ville ut på en längre runda, fast kanske hade hon inte räknat med en sååå lång runda. Hon sprang vilse och då hon inte hade varken karta eller GPS så blev det några sms mellan oss innan hon var på rött köl igen. Hon kom till hotellet ett par timmar efter mig och då gick vi direkt iväg för att äta. Innan hon kom hade jag får i mig några kakor och en halv liter mjölk. Bra återhämtning!!

Det är nu rätt exakt tre veckor kvar på vår löpning. Egentligen bara drygt två då vi ska försöka komma fram till Tallinn och hinna mysa där någon dag. Gå på spa, fotvård, massage, äta gott och må riktigt bra!! Sen är det bara två tre dagars löpning kvar i Finland. Det känns lite som nedräkning vad beträffar löpningen även fast vi ju har en rätt stor del kvar. Men mentalt så känns det som att vi nästan är i mål med den delen. På sätt och vis känns det skönt samtidigt som jag vill vara alert och vaken för att uppleva även Lettland och Estland. Inte bara springa igenom dem för att få det gjort! Ibland måste jag stanna till för att verkligen njuta av det jag har här och nu, påminna mig om hur unikt och värdefullt det är.

20130529-222112.jpg

6 tankar om “Kristina är vilse!!

  1. Du får försöka få in rutin på att nypa dig själv i armen några gånger varje dag. Bara för att påminna dig själv om att njuta av det som är runt om dig.
    Kram hjärtat =)

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s