Skilda vägar


Idag gjorde vi det där vi hade talat om. Vi gick skilda vägar efter femton kilometer.

Vaknade och insåg att det regnade en del och kände inte någon brådska att ge mig ut i det. Låg kvar tills det upphörde helt och sedan jobbade vi en stund för att få allt torrt. Började sen med den hittills kortaste morgonjoggen. Redan efter 250 meter stannade vi och tog en paus, då hade vi tagit oss från vår tältplats till bensinmacken. Fick tag på både varma mackor, juice och kaffe där så det blev en hyfsad frukost. Kristina åt även en korv med bröd, två müsli-bars och en chokladcroissant och tyckte det var en klen frukost. Vi är lite olika då det gäller mat.

Det är lite att pyssla med efter en tältnatt i regn. Liggunderlag och tält ska torka och sedan rullas ihop tillsammans och packas. Sovsäckar ska vädras och sen ska allt packas på Baby Blue i sin mycket speciella ordning.

Det är lite att pyssla med efter en tältnatt i regn. Liggunderlag och tält ska torka och sedan rullas ihop tillsammans och packas. Sovsäckar ska vädras och sen ska allt packas på Baby Blue i sin mycket speciella ordning.

Vi bestämde att Kristina skulle springa med Baby Blue de första 15, därefter var det min tur att ta vagnen de sista 18 fram till Ukmerge som var dagens slutmål. Redan efter dryga sex kilometer tyckte Kristina att det var dags för lunch. Vi stannade till vid ett ställe där de grillade kött på en grill som de verkade hålla fyr på med bensin för bensinångorna låg täta över borden där man satt och åt. Själv var jag inte sugen på mat utan tog en glass istället.

Maten som såldes grillades utanför.

Maten som såldes grillades utanför.

Så hör jag ”aj, det där gjorde ont” och ser en man tar sig för huvudet som han slagit i. Det var Vidar, en norsk man som bodde i Ukmerge sedan 21 år tillbaka och jobbade med travhästar; fick vi reda på då vi började prata med honom. Han är ofta i Stockholm med sina hästar, får se om vi får se honom vid Stadshuset den 13 juli, ett halvt löfte fick vi i alla fall.

Efter 15 kilometer så vinkade jag och Kristina adjö till varandra då Kristina ville ta en längre runda och jag själv nöjde mig med dagens 33 kilometer. Det var första gången vi gjorde det men troligen inte den sista. Det gick väldigt bra att springa, jag sprang och filosoferade, vinkade till tutande bilar och messade med Kristina.

Lite ledsna miner då vi går åt var sitt håll. Vi gillar ju att springa tillsammans!

Lite ledsna miner då vi går åt var sitt håll. Vi gillar ju att springa tillsammans!

Ukmerge som vi nu är i ska ha en gammal fin del som vi kommer att titta på imorgon, nu ikväll var jag på tok för trött. nu ligger jag med benen högt och ska släcka lampan tidigt. Jag behöver verkligen den återhämtning som en god natts sömn ger.

4 tankar om “Skilda vägar

 1. Skönt att höra att vågade prova det ni kommit fram till, att dela på er. Sen vet jag inte om jag vill ”gilla” det eller inte. Jag gillar ju inte att ni ”behöver” men jag gillar att ni testar vad som kan bli ett fungerande koncept för er båda. Och sen får ni ju se dubbelt så mycket som Mia skrev. 🙂

  Gilla

  • Nä, det är ju inget vi egentligen vill men jag kan inte springa längre och fortare än vad jg gör så det var inte så mycket annat att välja på. Men det funkar ju :)!

   Gilla

 2. Låter förstås lite småtrist att ni tvingas ta till denna lösning, men samtidigt klokt. Det är ju viktigt att ni båda känner er nöjda med er löpardag. och så har ni ju massor av äventyr att återberätta för varandra när ni kryper ner i sovsäckarna.

  Gilla

  • Ja, men absolut visst är det så! Specillt då Kristina passar på att springa lite vilse också. Då kommer hon tillbaka med ett stort leende 🙂

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s