Lite om vår tekniska utrustning


Jag fick en förfrågan i en kommentar från kontinentlöparen Björn Sunesson som funderade lite kring vår tekniska utrustning. Tänkte att det kan vara fler som är intresserade av det så jag viger ett inlägg om det idag.

Vi har inte så mycket utrustning utan har försökt att hålla nere den så mycket som möjligt. Vi har självklart varsin mobiltelefon för att kunna hålla kontakt med nära och kära och radio förstås som ringer upp och intervjuar oss varje vecka. De är förstås utmärkta att surfa på då vi har tillgång till wifi. Dessutom har vi en Ipad med oss där vi skriver artiklar och bloggar vi försöker dock även använda mest wifi som möjligt även där. På paddan har vi även ett abonnemang där vi kan använda 3G då vi saknar wifi. Det är praktiskt de nätter då vi sover i tält. Vi har dessutom en riktigt bra solladdare med oss för att säkerställa att vi har ström även då det blir mycket tält. Det har fungerat riktigt bra och vi har alltid tillräckligt med kräm i våra prylar.

Vi springer nästan uteslutande efter papperskartor som vi köper vartefter men vi har också ett program, Navigator, där vi har samtliga länders kartor. Men att navigera efter den är svårt antingen kan man ställa in den efter ”bil” men då visar den ofta på för stora vägar. Vägar som inte alls är lämpliga att springa på. En annan inställning är ”cykel” vilken vi har använt ibland men det är då vi har hamnar på leriga skogsvägar och i träsk!! Skulle nog funka om man hade en mountainbike men med en Baby Blue så blir det riktigt knepigt! Däremot använder vi paddan mycket för att bekräfta att vi är på rätt väg och jämför med papperskartan, då brukar det oftast bli rätt bra.

Idag har vi kommit till Suwalki, en liten stad 27 kilometer från gränsen till Litauen. Imorgon springer vi över gränsen och i den vevan kommer vi också att skiljas från vår vän Bianca. Då har hon gjort sitt och vi kommer att fortsätta som vi en gång började med bara tre hjul. Jag ser fram mot det!!

6 tankar om “Lite om vår tekniska utrustning

 1. Mensen Ernst hade nog noll. Jag föddes 1938 så jag hade heller inget extra med mig när jag gav mig ut på längre turer, dock ej i paritet med er resa.
  Förr så fanns det väl noll så vad var att göra. Solen var ett tekniskt hjälpmedel.
  Under skoltiden så orienterades det ju flitigt så naturen lärde man känna. Speciellt när man sprang ”vilse”.
  Jag är mäkta imponerad av vad ni gör.
  K-G

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s