Bland Evangelister och Svarta vinbärsodlare


Ligger nu i en säng hos en familj som odlar Svarta Vinbär. Vänligare och rarare familj har sällan mötts.

Sov på ett märkligt hotell inatt. Restaurangen hade hög klass men rummet var av vandrarhemskarraktär. Vi sov i ett rum med sju sängar plus ett loft med ytterligare ett antal. Praktiskt då vi hade massor med plats för att bre ut våra inte helt torra sovsäckar och liggunderlag!

Väl iväg så fortsatte de fina vägarna från igår. Små fina landsvägar blandat med lite mindre grus- och traktorvägar. Idag har vi besvärats av knott och mygg även mitt på dagen i fullt solljus! Det är miljarder, och de är aggresiva, vi blir helt uppätna! Imorgon blir det till att köpa myggmedel för vi blir galna!!

Det är roligt att springa på småvägar i Polen!

Det är roligt att springa på småvägar i Polen!

Vi hittade inte heller idag någon lunchrestaurang så det blev som igår, yoghurt, banan och lite annat på en bänk i en liten by. Då vi sitter där kommer ett gäng män fram och pratar och tar sig för huvudet och himlar med ögonen över vår galenhet då de äntligen fattar vad vi håller på med. Vi får choklad vinkar hejdå och fortsätter.

Då vi fem kilometer senare sitter på en liten trapp till en helgonfigur och tömmer skorna efter en grusig väg så kommer en bil och stannar. Ut kommer en av männen från byn med en kasse med varm mat och varmt te och bröd till oss. Han var evangelist visade det sig och visade stolt upp en bibel där det fanns översättningar från polska till engelska. När vi hade ätit det vi ville ha packade han ihop sina pinaler, tog i hand och åkte iväg. Vi fattade knappt att det verkligen hade hänt!! Men vilken fantastisk människa!!!

Lunch mycket överraskande serverad!

Lunch mycket överraskande serverad!

Innan vi på eftermiddagen kom fram till den by vi hade tänkt sova i på natten stannade vi till vid ett ställe för att spela in vårt bidrag till Eurovision Song Context. Vi stod där strax intill en odling av Svarta Vinbär och sjöng, då vi var klara och skulle ge oss iväg kom en man och hans fram och pratade med oss. De frågade vad vi gjorde, om vi kanske jobbade där. De tyckte att vi var så skitiga så de trodde att vi var sängsongsarbetare från Ukraina :)! Vi lyckades då förklara vad vi gjorde och att målet var att bo på hotell i närmsta by. De ringde efter sin son som lotsade oss hem till deras stora fina hus. Nu har vi duschat ätit och pratat bort hela kvällen med dem och sover i var sin säng! Tänk att det finns så fantastiska människor!!! Jag är rörd!

Det här rara paret träffade vi när vi stod och spelade in vårt bidrag!

Det här rara paret träffade vi när vi stod och spelade in vårt bidrag!

7 tankar om “Bland Evangelister och Svarta vinbärsodlare

 1. Man blir lite rörd när man läser om deras omtänksamhet.
  Nu börjar du bli en riktig ”hoppjerka” 🙂
  Verkar som knät/foten håller sig i skinnet. Men Bianca är väl fortfarande kvar. Tror inte jag sett henne på ett tag.

  Gilla

  • Bianca är kvar men om allt går enligt plan så är det inte så länge till. Min kropp verkar hålla. Hoppas det i alla fall. Två tre dagar till får vi nog ge det innan vi med säkerhet kan lämna Bianca bakom oss.

   Gilla

 2. Åh va glad jag blir av att läsa hur medmänniskor öppnar upp sitt hjärta för två globetrotters! Riktigt najs! Och att få varm mat måste ha varit underbart 🙂 Ni skapar verkligen minnen för livet på er färd. Önskar er fina timmar i löparskorna imorgon! Kram

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s