Vattenkrig och tulpaner


Vaknade i tältet i morse, det är verkligen mysigt att tälta! Vi hade ingen brådska då vi bara skulle ta oss dryga tre mil till Ivano Frankivsk, så vi låg kvar ett tag och slappade, det hör inte till vanligheterna och var så skönt!

Det var varmt och soligt idag och humöret på oss var mycket bättre än under gårdagens förmiddag. Idag skulle jag springa hela två mil, den första och den tredje. Det kändes bra idag också, lite känning i en vad men det har masserats och stretchats nu på kvällen så nu känns den bra. Jag känner mig stark då jag springer och vagnen känns lätt. Det är helt enkelt fantastiskt skönt!

image

Vi har träffat en hel del trevliga nyfikna människor idag. De första var ett gäng killar med vatten i flaskor och hinkar. De var lite på lyset som så många andra här. Folk här dricker inte te som i Turkiet, inte heller kaffe som i Rumänien utan de dricker sprit. Sitter på restauranger en söndag eftermiddag och låter flaskan gå runt.

Grabbarna kom mot oss och sa ”tradition” och så stänkte de vatten på oss. ”Tradition” sa Kristina och stänkte tillbaka och så garvade vi, roligt med lite vattenkrig. Det är visst en tradition här att slänga vatten på varandra just den här helgdagen. Vi har sett ett antal vattenkrig under dagen. Sen undrade de lite vilka vi var och vad vi gjorde och vi fick åter igen ”galningar”-stämpeln på oss. Men vi börjar bli vana :)!

Det här var en vanlig syn idag, blöta människor med vattenflaskor och hinkar som gjorde allt för att hälla så mycket vatten som möjligt på sina vänner.

Det här var en vanlig syn idag, blöta människor med vattenflaskor och hinkar som gjorde allt för att hälla så mycket vatten som möjligt på sina vänner.

Vi fick också tulpaner av en man på moped som sa ”respect” då han insåg vad vi gjorde. Vi fick också salladslök… den ska vi laga mat med imorgon. Tulpanerna står just nu på toaletten och vi hoppas att dess doft kan överbrygga doften av bensin som läckte ut i vagnen idag.

Kristina med ett fång tulpaner och en knippa salladslök som vi fick från en man på moped.

Kristina med ett fång tulpaner och en knippa salladslök som vi fick från en man på moped.

Vi har ju haft problem med vårt kök och fick tips från Rune att det kan bero på dåligt bränsle så nu har vi bytt ut oljan mot bensin. Killen som tankade flaskan åt oss fyllde den på tok för full så den läckte ut i vagnen.

Nu kommer vi troligtvis att ha ett par dagar i tält igen innan vi når Lviv på torsdag kväll och bor på hotell igen. Finns alltså lite risk för radioskugga under ett par dagar. På torsdag förresten ska jag öka min löpdistans till tre mil om allt känns bra. Håll gärna tummarna för mig!

13 tankar om “Vattenkrig och tulpaner

 1. Tummar hålls självklart! Blv så glad när jag läste att du springer igen och hoppas förstås att Bianca snart får lyckliga nya ägare. Även om hon är vansinnigt fin!
  Är det inte svårt för Kristina att springa med henne? Ser ramför mig smalben täckta av blåmärken.

  Gilla

  • Det går bra för Kristina med Bianca. Hon är stark och balanserar cykeln utan stora problem. Men förhoppningen är förstås att vi ska slippa cykeln snart. Jag börjar bli lite trött på den :).

   Gilla

 2. Det är en liten balansakt, men det går rätt bra. Lite blå och några rivsår på vaden, men värst är Carina som har en ”blåtira” över halva högervaden 🙂 ser ut som att hon tatuerat sig

  Gilla

 3. Låter som att Ukraina överraskar positivt =) Roligt!! Och så himla glad jag blir att du kan springa igen raring…hoppas det håller i sig =)

  Pst..häll lite vatten på Kristina när hon sover…och säg TRADITION!!! =)

  Gilla

  • Haha, klart jag ska hälla lite vatten på henne ;). Får skynda mig innan vi kommer in i Polen! Idag har jag vilat från löpningen men imorgon ska jag springa igen. Kram!!

   Gilla

 4. Tradition – vilken bra ursäkt att få hälla vatten på varandra 🙂 Den helgdagen kan vi väl adoptera till Sverige! Kul att du kan börja springa igen Carina. Älskar verkligen de fina bilderna ni lägger upp!

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s