Jag har en fryst kyckling på foten!!


Just nu ligger jag på ett hotellrum i Mangalia med foten i högläge och en påse med en… fryst kyckling i… på foten! Kristina är klurig hon, finns det ingen is, ja då köper man en fryst kyckling :). Hon köpte även Diklofenak i både tablettform och gel och en massa godis och dricka så det kommer inte gå någon nöd på mig idag.

Jag ropade ju hej för ett par dagar sedan och trodde vi kommit ”över bäcken” men det visade sig att det inte riktigt var så. I lördags eftermiddag började jag känna av en sena på framsidan av vänsterfoten och ju längre vi kom ju smärtsammare blev det. Igår valde vi att promenera hela dagen, 36 kilometers promenad. Trots smärtstillande och inflammationsdämpande gjorde det väldigt ont så vi har helt enkelt valt att planera om lite.

Vi konsulterade Rune och fick tips om is, Voltaren och högläge så det är det jag sysslar med just nu. Han vet, då han haft samma problem själv vid ett par tillfällen. Senast då han sprang hem från Portugal och tipsen ovan gjorde att han kunde fortsätta så jag är vid mycket gott mod. Det här kommer fixa sig.

20130415-151749.jpg

Medan jag ligger här med foten i högläge så har Kristina tagit bussen till Constanta. Planen var ju att vi skulle springa via Constanta, stanna där en dag för att uträtta lite ärenden; Kristina vill besöka en väns grav och besöka samma väns hus. Dessutom skulle vi se till att få tag på bra kartor över Rumänien. Nu har Kristina åkt in till Constanta för att fixa allt det där medan jag ligger här och kurerar foten. Sen drar vi rakt in i landet härifrån imorgon och skippar Constanta helt. På så vis ligger vi fortfarande enligt plan :)! Bra va!!

Igår korsade vi efter 600 kilometer gränsen till vårt tredje land Rumänien, tänk vad fort det gått! Landskapet på vägen hit var helt annorlunda mot tidigare, det har varit nästan uteslutande åkrar och så platt så man har sett flera kilometer framför sig. Annorlunda och väldigt vackert!!

20130415-153359.jpg

20130415-152739.jpg

En rolig händelse någon mil innan gränsen var att en bil stannade och ur hoppade en man och en kvinna. Mannen hade sett oss när vi passerade gränsen till Bulgarien och när han nu såg oss en vecka senare så ville han bara prata med oss. Riktigt roligt med sådana möten. Vi såg dem föresten ytterligare en gång då de kom tillbaka och gav oss en smarrig chokladkaka! Kvinnans dotter är också löpare och springer idag Boston marathon. Kvinnan nästan studsade exalterat och sa att hennes dotter kommer att älska att höra om oss.

20130415-153128.jpg

Rumänien har hittills varit bara en positiv upplevelse. Många här kan engelska och folk är glada, pratsamma och mycket trevliga. Jag ser så mycket fram mot att komma längre in i landet, på småvägar och genom småbyar. Se det riktiga Rumänien. Det känns lite som vi ”fuskat” oss genom Bulgarien, rätt stora vägar, bra restauranger och nästan uteslutande hotellnätter. Tror inte det kommer vara lika enkelt i det Rumänska inlandet och jag ser fram mot det!

20130415-152029.jpg

21 tankar om “Jag har en fryst kyckling på foten!!

 1. ”jag är vid mycket gott mod. Det här kommer fixa sig”
  Och det är just DEN DÄR attityden som gör att det faktiskt kommer att fixa sej. Guld!

  Gilla

 2. Kristina är klurig hon, bra att ha till hands 🙂
  Jag fick samma problem med framsidan av foten under Skövdes 48H. Gick rätt fort över och inga efterkommande men. Men jag var ganska still de första dagarna av flera andra orsaker.

  Gilla

 3. Bra att du får expertråd och bra support med kycklinginköp! Håller tummarna för snabb rehab! Grymt äventyr ni är ute på!!! 🙂

  /Hans

  Gilla

 4. Jag håller stenhårda tummar att din fot snarast blir bättre!!! Kanske kan Inga trösta lite också och viska peppande ord i ditt öra. Stor kram!!!

  Gilla

 5. Underbart kul med alla möten! Mindre kul med fossingen, men det där kommer kyllingen att råda bot på. Absolut! Ser fram emot ”vaken” i morgon bitti!! Sköt om er!

  Gilla

 6. Imorse när jag satt på kassakontoret och räknade kassan så hamnade jag mitt i en intervju med ER…. !!! Underbart att lyssna till er när du Carina låg med en kyckling på din vrist. Jag läste att ni träffat en kvinna vars dotter var i Boston på marathon, det har visst varit bombdåd där då när det var marathon. Vet inte så mycket mer men det lät otrevligt.
  Nu är det i alla fall + grader i sverige, snön är nästan borta på gräsmattan och i lördags lärde sig Wilma att cykla. Hon blev skit förbannad när jag släppte henne, skrek rakt ut i förskräckelse av att det var hon och cykeln…. Di barnen, ibland blir man förundrad. Hon grät och var skitförbannad på mig hela kvällen. Jag som trodde hon skulle bli stolt och glad att hon kunde själv…. vi ska ut och öva lite mer i eftermiddag.
  Massor av kramar till er och hoppas ni mår fortsatt bra.
  Kram, Lotta.

  Gilla

  • Vad underbar du är som berättar lite skoj hemifrån!! Krama Wilma från mig och säg att hon är jätteduktig!! Vad roligt att du hamnade mitt i intervjun!! :). Vi har inte hört den själva ännu ska lyssna nu innan vi går och lägger oss. Massor med kramar från oss!!!

   Gilla

 7. Kyckling på foten!! Låter ju helt absurt! Flög hem från Egypten igår och försökte titta ner på marken över Rumänien men såg er inte, skänkte er en tanke i alla fall.

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s