9 dagar kvar – boktips tack!


Vi ska vara borta närmare fyra månader och vårt packutrymme är mycket begränsat.
20130319-181529.jpgVi har dock bestämt att vårt packutrymme ska rymma var sin bok. Då man bara kan ha med sig en bok och då den helst ska räcka väldigt länge så finns det höga krav på boken. För det första vill jag ju ha mycket läsning per sida vilket innebär att det bör vara rätt små bokstäver! Det är det första kravet och det är oruckbart! Sen måste den förstås vara tjock, ingen vits med små bokstäver om boken är tunn som ett asplöv :)!

Nästa krav är att boken gärna får vara bra, faktiskt ett lite mindre krav än kravet på små bokstäver. Jag menar det lär ju bli som när man är riktigt svulten, man äter det som sätts på bordet; översatt – man läser det som står till buds!

Ett annat krav jag har på boken är att den inte får vara läskig, vill inte läsa om brutala mördare och vampyrer då jag ligger i tältet i de Rumänska skogarna. Att läsa en läskig bok och SAMTIDIGT höra tjutet av vargar skulle få mig skräckslagen. Nä, ingen skräckläsning tack :)! Däremot så får den ju gärna vara himla rolig, spännande och gripande!

Så, ge mig gärna tips på bra läsning att ta med! Tusen tack på förhand!

20 tankar om “9 dagar kvar – boktips tack!

 1. ”De välvilliga” om du inte läst den. 900sidor om andra världskriget ur en SS-officers synvinkel. Bra, lång, gripande och inget du torde bli rädd för (kriget är ju slut). Har sett den i pocket.

  Jag kan fortfarande tänka på denna bok, trots att det var 4år sedan jag läste den.

  ”Flickan från ingenstans” är typ 800sidor. Men den handlar typ om vampyrer…

  Gilla

 2. Hej Carina! Jag jobbar i bokbranschen och tipsar gärna om det fantastiskt behändiga lilla bokformatet ”excess”. Du får plats med 4-6 excess på samma yta som en vanlig bok. Och ändå är texten inte mindre. Jag lägger några på posten imorgon. http://www.excess.nu

  Ser fram emot att läsa om ert äventyr!

  /Louise

  Gilla

 3. Det var faktiskt inte bara en ordvits om slutmålet när jag nämnde Sagan om Ringen. Grund historian i boken är ju om 2st som gör sin livs vandring, om deras äventyr, men även om deras allt djupare vänskap (och ovänskap eller iaf missförstånd). Deras möten med andra kulturer och onda men många goda nya vänner.
  Sen har du förmodligen sett filmerna och till och med kanske läst boken, men fundera på det.
  Vet ju inte om den finns som en bok, men det borde kunna gå att hitta.

  Gilla

 4. Om strömslukning är dit stora problem med e-böcker, så klara sej en Kindle cirka en månad utan att laddas. Jag fick min tre vardagar efter beställning från USA.

  Gilla

 5. Carina: Jag vet inte om du läst Carlos Ruiz Zafóns böcker Vindens Skugga eller Ängelns lek. Jag tror att Vindens Skugga är den första. Dom är helt suveräna – kanske räcker den inte i fyra månader men ibland är språket, handlingen så härlig att du kan läsa varje sida 2 gånger. Då blir ju 450 sidor 900 sidor och då räcker det kanske. Kramis Evis

  Gilla

  • Nix, dessa har jag inte läst. Tack för tipset!! Jag lägger även dessa titlar i mina potentiella böcker! Finns också en tredje bok som heter ”Himlens fånge” (kollade just adlibris).
   Kram!!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s