16 dagar kvar – Det här med tillskott


I normala fall så tar jag inte speciellt mycket tillskott men nu är det ett exceptionellt läge. Jag vill vara boostad till max med det jag kan inför vår resestart.

piller4Detta innebär att jag för tillfället äter en del tillskott som jag normalt inte skulle göra. Vi har fått lite tips från Rune om vad vi bör äta och vad som är bra att äta lite extra av.  Jag äter självklart mycket mat, frukt och grönt för att få det bästa den bästa vägen. För hur det än är så är det ju alltid bättre att få vitaminer och mineraler genom bra kost.

För någon månad sedan så kände jag mig oerhört trött och tänkte att jag får för lite dagsljus. Det gjorde att jag började äta extra D-vitaminer, det kommer jag fortsätta med fram till avresan. När vi väl har börjat springa så kommer jag att få tillräckligt med sol och dagsljus att extra D-vitaminer är helt överflödigt

Omega3 är alltid bra att få lite extra av. Jag brukar normalt äta rätt mycket lax men vill ändå försäkra mig om att jag får i mig tillräckligt så jag har sen en tid tillbaka börjat fylla på med extra. Det kommer jag att fortsätta med även då vi har börjat springa. Det kan vara svårt tror jag då vi väl är där att säkerställa kosten så jag kommer att ta med mig och äta extra av det.

Magnesium är bra för exempelvis nervsystemet, för att det ska fungera bra, även för att motverka viss kramp. Det är ett tips som vi fått från Rune, att fylla på med extra, det kommer jag också att fortsätta med även under resan.

Det fjärde kosttillskottet som jag äter nu är järn, jag har vid flera tillfällen under min löparkarriär gått ”tom” på järn och det är riktigt jobbigt när det händer. Jag hade en känsla av att jag började tappa för ett tag sen och då bestämde jag mig för att även fylla upp alla depåer med det innan avresan. Jag äter just nu rätt starka järntabletter och har kvar så det räcker fram till avresan. Efter resestart kommer jag att äta vanliga järntabletter som fyller dagsbehovet men inte mer. Det kommer jag också att fortsätta med under resan.

Så ser planen ut nu inför resan och under resan, har du kanske något ytterligare tips till oss som kan vara bra att boosta med nu när det är två veckor kvar?

2 tankar om “16 dagar kvar – Det här med tillskott

  1. Överdriv nu inte, men en och annan järngruva har du i bland haft behov av. Men det vet du och det kommer du ha med dig

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s