Omtag


Ja, nu är det verkligen dags att sätta fart på den här bloggen igen.

Det är ju verkligen inte så att jag har gått helt under jorden och upphört att träna. Tvärtom, träningen rullar på helt fantastiskt bra. Har sprungit drygt fem mil i veckan under hela det här året. Undantaget den här senaste veckan då jag har slagit rekord i att hänga i soffan här hemma. Detta på grund av att jag tyvärr inte slapp undan den där influensan som går som en farsot runt om i landet.

Nu har jag varit hemma från jobbet hela den här veckan och längtar verkligen efter att få komma igång igen. Inte bara att jobba utan också att få återuppta träningen igen och få fortsätta att öka på distanserna. I lördags precis innan jag blev sjuk så sprang jag en halvmara på löpbandet och förutom att det blev lite trist så kändes det så himla bra!! Så skönt att kunna mata metrar och kilometrar och känna att kroppen är stark och jobbar i medvind! Anledningen till att jag sprang på löpband var att underlaget ute var så himla dåligt och jag har inte något behov av att trilskas med dåliga förhållanden. Gynnar mig inte ett dugg i dagsläget.

På tal om löpband så är det väl inte någon som missat att min goa vän Kristina slog världsrekord i 12-timmarslöpning på löpband för en vecka sedan!! Det är så oerhört svårt att ta in en sån enorm prestation! Många kan springa långt på tolv timmar, många kan säkert springa långt även på löpband. Men få är de som kan göra det med en sådan självsäker ödmjukhet som Kristina gjorde det! När vi inför de sista minuterna satte på ”The final count down” och Kristina ökade tempot på bandet, satte in en slutspurt med händerna högt i luften sjungandes och klappade i händerna, då var inte ett öga torrt!!!
20130214-174417.jpg20130214-175622.jpg20130214-175652.jpg

17 tankar om “Omtag

 1. Kul att läsa att du är tillbaka. Och att läsa om Kristina (som jag gjorde på jogg.se också). Du kanske vet förresten: Hur gör man med såna där löpbandstävlingar egentligen – hur säkerställer man att de är kalibrerade rätt? Eller är det bara vissa godkända gym som får anordna? För vissa (framförallt hotellgym och sånt) känns det som att de bara måste vara felkalibrerade.

  Gilla

  • Man kalibrerar dem innan själva löpningen. Sen får man också en kalibreringsfaktor som man tar hänsyn till, det är inte säkert att det går att kalibrera dem till100%. Sen är det kontrollanter med under hela löpningen som kollar av, skriver upp tillryggalagd sträcka efter varje timme och även noterar alla pauser och toalettbesök. Sen måste det hela också filmas. Sen skickas alla dessa siffror och noteringar och film iväg för godkännande. Så det är rätt väl kontrollerat!

   Gilla

 2. Åh så spännande det var. Och du var där. Var så nära att ta bilen och ansluta. Är du taggad för TEC, ursäkta att jag tjatar. Men du inspirerar enormt. Kul att bloggen rullar på nu.

  Är du på G nu?

  Har nydesignat min blogg, länka gärna upp mig vid tillfälle ifall du har lust. Jag har länkat till dig.

  www. riotrun.wordpress.com

  mvh d

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s