Två timmar löpning till jul!


Jag hade ju en önskan att till jul springa två timmar. Om en vecka är det jul och jag har sprungit max 40 minuter.

Men om man slår ihop det jag har sprungit på band hittills så kommer jag att vara uppe i över två timmars löpning. Ok, inte riktigt så jag hade planerat det men med tanke på vad som hände för en vecka sen så får jag helt enkelt vara glad för att det kommer bli över två timmars total löpning! Vänder man på steken så hittar man alltid något bra!

På tar om eländet som jag skrev om igår så fick jag ett svar av Maria på det inlägget och tips om något som heter McKenzie metoden, jag googlade genast och hittade en hel del övningar som jag nu har kört. Visst, ryggen är fortfarande väldigt stel och inte helt smärtfri men övningarna känns som helt rätt väg att gå! Jag körde dem direkt igår kväll då jag googlat fram dom, i morse var jag på dem igen och idag så har jag inte käkat något smärtstillande alls. Jag tror i och för sig att ryggen var på bättringsvägen alldeles av sig självt men jag hjälper den nu lite på traven med dessa övningar.

Och nu till något riktigt roligt! Jag har sprungit idag!! Allt känns ju så mycket bättre då jag är i rörelse, det är stillasittande och liggande som gör ont, det är då ryggen stelnar till och börjar värka. Jag bestämde mig således för att gå till gymmet och ställa mig på bandet och  helt enkelt se vad som händer. Började gå lite, ökade, började jogga. Ingen smärta varken i knä eller rygg. En kilometer, två, tre, fyra, fortfarande ingen smärta bara eufori över att kunna springa. Passerade femman och kunde inte förmå mig till att kliva av!! Nu började den där ugglan att picka mig på axeln och skria om att ”det räcker nu”, ignorerade i ytterligare en kilometer och stannade sen bandet. Sex kilometer… jag är sjukt nöjd!!!

12 tankar om “Två timmar löpning till jul!

  1. Skönt!! 🙂
    Jag känner igen det där med att ryggen blir stel och öm om man ligger för mycket. Varenda gång jag är sjuk får jag jätteont i ryggen, bara för att jag ligger utslagen i sängen eller soffan. (Inte samma sak som dig kanske, bara en reflektion). 🙂

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s