Pre-operation-preparation


Fick ett telefonsamtal från Capio-kliniken idag, de ringde för att skjuta upp min operation så nu är det torsdag morgon som gäller. Jag frågade också lite mer kring vad som händer efter operationen, vad kan jag göra och hur länge jag bör vara lugn. På torsdagen efter operationen skulle jag ligga med foten högt och äta praliner… det var ordinationen :). På lördag kunde jag få gå typ runt huset om det kändes bra, men avbryta så fort knät sa ifrån.

Som det verkar så kommer det bli en mycket lugn helg!!!

Så nu kan jag skjuta upp alla förberedelser ett dygn, förberedelserna som jag fått mycket noga instruktioner kring. Sängen ska bäddas rent, nattlinnet tvättas, jag ska duscha och tvätta håret med Desuctan, som är bakteriedödande tvål, två gånger på onsdag kväll, lägga mig i renbäddad säng och sen gå upp på morgonen och göra om samma procedur och förstås ta på mig helt nytvättade kläder. Hårtvätt fyra gånger på tolv timmar… utan balsam. Mitt hår kommer förvandlas till svinto!

Jag fick också information om att jag har en degenerativ meniskskada vilket innebär en förslitningsskada och inte en skada som har uppkommit på grund av typ en vridning eller så. Alltså inte jättebra men jag tänker inte lägga någon vikt vid den vetskapen ännu. Jag tycker jag får olika besked varje gång som jag pratar med en läkare så nu tänker jag vänta med bu eller bä till efter operationen, för då först kan de säga mer exakt om vad det verkligen är.

Så nu ska jag förbereda mig på att var hemma och fjättrad vid soffan några dagar, köpa tidningar en massa god mat och så praliner förstås :)!

10 tankar om “Pre-operation-preparation

  1. Lite jobbigt att det skjuts upp,även om det nu bara är en dag. Sa dom verkligen att man skulle äta praliner hela tiden? 😉
    Kram på dig.

    Gilla

  2. Så härligt att du också är tillbaka i bloggosfären! Du kommer att vara hur söt som helst i svintohår!
    Håller tummarna för att operationen går superbra, och att din rehab blir en superkort solskenshistoria.

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s