Trodde det skulle hålla till Berlin


Jag har ju hört det så många gånger och det har bekräftats så ofta; man hör ju bland vänner och läser i forum och i bloggar, på twitter och på Facebook.

VADDÅ???

Jo, det går bra och man börjar öka tempo och fart, man har flyt och det är ju så himla roligt att känna sig i form. Känna att marken rusar under en (jaja, allt är relativt:)) då man länger på steget och man känner sig galet stark. Då det känns så bra, så springer man gärna en liten bit extra och gärna i ett litet högre tempo än man borde. Då ökar även risken för att dra på sig skador.

Och det verkar vara där jag befinner mig nu. Jag har haft lite känningar här och var, lite knän, lite vader, lite hälsenor men inget alarmerande. Ni vet man känner något flyktigt men borstar det av sig, slår bort det. Det går nog över, ja ni vet!!

Som ni vet så bröt jag i lördags. Sprang på Lidingöloppsbanan en sväng i går, då kändes det rätt ok fram till dess jag kom ut på asfalten då gjorde det ont. Då jag körde rehabpasset med Mia gjorde vissa övningar riktigt ont, faktum är att jag inte alls kunde göra vissa saker.
20120903-205154.jpgDet känns lite upp och ner just nu

Idag lyckades jag boka en tid hos Martin och domen känns lite trist! Kraftigt överansträngt muskelfäste under vänster knä! Ordinerad löpvila åtminstone till på söndag, då får jag prova jogga en kortare sträcka. Fram till dess, ingen crosstrainer, ingen cykling, ingen vattenlöpning. ni fattar, vi snackar vila!!

Det är absolut inte kört, det kanske till och med räcker med den här ordinerade vilan och jag kan köra igång sen, det vet jag inte, men det känns lite tråkigt just nu!

BUT!! I DID IT TO MYSELF!!

14 tankar om “Trodde det skulle hålla till Berlin

 1. Först en jättkram som liten tröst. Sedan så som du säger loppet är väl inte riktig kört ännu. men du kanske redan nu ska tänka om lite. Det kommer att gå flera tåg, Skadan kommer att läka och du blir bra, om inte tills Berlin så till nästa år eller varför inte Växjö maran i oktober. Vad jag menar, stressa inte nu, hinns det inte så hinns det inte. Åk då till Berlin med ett annat fokus och bara njut och må bra. Inget är viktigare än din hälsa.
  Men nu håller vi tummarna en vecka så får vi se. 🙂

  Gilla

  • Tack för kramen!! Nä helt kört är det inte… hoppas jag!! Jag siktar fortfarande på att springa både halvmara och mara men gör det inte om knät bråkar. Bara att avvakta till på söndag nu och se vad som händer.

   Gilla

 2. Nej, nej, nej! Så otroligt trist! Lider verkligen med dig.
  Håller tummarna för att det irriterade fästet snabbt blir bättre med en rejäl dos vila. Förhoppningvis fångade du upp skadan i god tid, och då brukar de läka ut rätt snabbt. Styrkekram!!

  Gilla

  • Ja, det är väldigt trist. Extra tungt blir det ju också då man har ETT rätt stort mål lång tid framåt och så trilskas det så här nära inpå. Lite tufft men som Ingamarie skrivit… händer alla löpare förr eller senare! Kram

   Gilla

 3. Been there done that 😦
  Hoppas hoppas det inte är så allvarligt. Men mitt ärliga tips är att hellre vila en dag för mycket än för lite. Håller tummarna för att du snart är ute i löparspåren igen!

  Gilla

  • Ja, jag kommer ihåg det, var det förra sommaren tro? Som du hade riktiga problem, jag hoppas att det inte blir lika långvarigt det här. Nu vila…. för jag vill inte riskera att inte kunna springa på hela hösten. Nu hinner man helt plötsligt fundera på en massa annat ju :-).

   Gilla

   • Jepp, fick löparknä på ett backpass två veckor efter sthlm marathon. Kunde springa pass på 5 km innan smärtan kom, men nöjde mig tyvärr inte där. Pressade för hårt och efter 10 km prinsensminne på 43 minuter sa kroppen stopp. Kunde varken gå eller sitta… Total löpvila 2-3 månader blev resultatet 😦 Så ta det försiktigt och riska inget! Det är så tråkigt att helt plötsligt få en massa tid över, då måste man ju städa 🙂

    Gilla

 4. Åh nej, vad tråkigt! Vet hur det känns… Hoppas det läker ut snabbt, och vila hellre liiiite för länge så du verkligen blir av med det istället för att dra länge på det.

  Gilla

 5. Noo! Vad trist! Usch. Skönt att du fått veta vad det kan vara. Men ändå! Otroligt segt. Hoppas verkligen att det hinner gå över. Du verkar vara rätt förnuftig när det gäller vila iaf. Men jag gissar att det är jobbigt! (eller snarare, jag vet…) Får du wetwesta?

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s