Ultragrym helg


Det spelar ingen roll hur mycket jag kommer skriva i det här inlägget, det går inte att beskriva känslan! Det spelar ingen roll hur mycket jag skriver, då jag klickar på ”publish” så kommer jag ändå inse att jag har missat att få med hälften.

Men jag vill ändå göra ett försök att återberätta det jag upplevde! Vet inte riktigt var jag ska börja bara det var så många enskilda saker som var helt fantastiska.

Kom ner till Skövde med tåget på lördag morgon och blev upphämtad av Kristina, Maria skulle ha hämtad mig men hon hade fått ett infall och anmälde sig till entimmarsloppet och höll som bäst på att kuta då jag kom ner.

När jag kom dit så var det full fart, förutom 48-timmars löparna och entimmars löparna så befann sig även 24-timmars löparna på banan. Att komma ner strax efter tio på lördagen var perfekt, jag fick vara med på alla målgångar!! Första målgången var entimmars och där var bland annat hela familjen Tuvesen med bland annat Alma 5 år och Teodor 9 år, de sprang riktigt bra!! Ultra verkar ha en bra tillväxt :)!

Nästa målgång var 24 timmarsloppet, vilket var sjukt spännande att se, både på dam och herrsidan så var det riktigt bra löpare och både dam och herrsegraren sprang in på sträckor som ska räcka för att komma med i landslagsgruppen. Det var grymt att se dem verkligen kräma ur det sista för att nå målen!! Pernilla passerade 200 kilometer och Johan passerade 220 kilometer!!

Samtidigt som de gick i mål så gick startskottet för 6-timmars. Ja, loppen avlöste verkligen varandra så det fanns hela tiden spännande uppgörelser och målgångar att se fram mot. Den klart charmigaste 6-timmars löparen var utan konkurrens Arvid 7 år. När han kom springande för att få den planerade mammakramen och när han sa till sina släktingar som applåderade att ”ni behöver väl inte heja då jag går”!! Dom fick ju självklart bara heja då han sprang!! Helt underbart!!

Vid den här tidpunkten hade Janne sprungit i dryga 24 timmar och hade alltså hälften kvar!! Det var grymt att se hans beslutsamhet och hur han bara matade på. Under hela hans lopp så tog han knappt någon paus, bara kutade på. Han åt bra hela tiden och stoppade i sig allt vi stack åt honom, det var nog en av framgångsfaktorerna för honom, att hela tiden kunna tillföra energi. Totalt under sina 48 timmar så sov han 30 minuter, tog en dusch och satt ner vid ytterligare tre tillfällen!!! Resten av tiden höll han igång, hela tiden rörde sig framåt och tuggade kilometer på kilometer, den ena foten framför den andra!! Helt galet!!! Jag är full av beundran över den prestationen!!

Extrakul var det förstås också då en tjej från IF Linnéa lyckades ta hem segern i 6-timmars!! Inte dåligt med tanke på att hon inte sprungit längre än 25 kilometer så sent som i juni i år!! Grymma Saara!!

Samtidigt som 6-timmars gick i mål så gick startskottet för 12-timmars och för den nyinsatta klassen 100 kilometer. I den sistnämnda startade Sophie, som hade som mål att springa under 8.15 för att ta sig in i VM-truppen. Hon sprang till sist in på 8.15.47, en helt fantastisk bedrift och med det är hon trea i Sverige på den distansen.

Under kvällen och natten som kom det ett par rejäla skurar men det kom långt ifrån så mycket regn som vädersiterna hade utlovat så det var skönt. Natten gick timme efter timme och antal löpare skiftade ständigt på banan, en del passade på att slumra till lite då och då. Janne gick och la sig en stund och fick också fötterna fixade av världens bästa fotfixare Kristina! Men mest sprang han.

Underbara stunder var då bland annat när Zingo fick fart och flög fram runt banan sjungandes, eller då Johan fick nys om att han kanske skulle kunna nå 33 mil och brände av en mil på 46 minuter, och det alltså efter typ dryga 40 timmars löpning! Eller då vi fick tipset från Mary om att spela ”move your ass!!!”, vilket vi gjorde och sjöng för fulla halsar, vi sprang då med Janne med paddan framför honom och spelade upp önskelåtar!! Låten ”move yor ass” kommer för alltid att förknippas med Skövde Ultrafestival. Eller lyckan då Linda krossade sitt uppsatta mål att ta sig över tio mil!!

Eller då Stefan Olsson på söndag morgon gick upp och drog Janne varv efter varv, jag tror de körde på i över fyra timmar tillsammans och det var helt klart en winwin-situation för båda! Man fick gåshud över hur de tillsammans hjälpte varandra att nå sina respektive mål, det är Ultra när den är som allra vackrast!!!

Eller då Maria på söndag förmiddag började DJa och vi sjöng och dansade, kanske inte så uppskattat av alla men vi hade kul :). Vi var nog lika endorfinhöga som alla löpare haha!

Lyckan då Janne passerade linjen för 34 mil, det högst uppsatta målet! Och då var det fortfarande 25 minuter kvar av loppet, men där tog energin slut, därefter gick Janne resten av loppet och kom dryga kilometern till. Den oslagbara känslan då slutkottet gick och jag, Maria och Kristina kunde rusa över gräsmattan (det stod ”beträd ej gräsmattan”, men va fan…) med skumpan i högsta hugg för att ta oss till vår hjälte och ha kramkalas och skåla i champagne för väl utfört arbete!!! DEN känslan!!!

20120828-231700.jpg

Pernilla tio minuter från sin målgång.

20120828-231721.jpg

Saara mot sin vinst i 6-timmars.

20120828-231734.jpg

Arvid med sin välförtjänta medalj kring halsen efter avverkade 24 kilometer.

20120828-231747.jpg

Janne tar sig en välförtjänt tupplur, fast en kort en…

20120828-231758.jpg

Sophia efter sin målgång på 100 kilometer, grymma tjej!

20120828-231809.jpg

Johan Steene, Janne och Kristina efter målgång. Vilka fantastiska människor!

20120828-232036.jpg

Så här glad var Zingo under precis hela loppet, underbart att se honom få runners high vid ett par tillfällen!

20120828-231816.jpg

Så var det då dags att skjutsa hem hjälten.

9 tankar om “Ultragrym helg

 1. Ultragrymt var sannerligen ordet. Vilka hjälteinsatser, både från löparna och från er i support-skaran! Wow! Måste verkligen prova ett tidslopp någon gång. Låter ju som en helskön ”happening”! Hälsa Janne och gratulera än en gång! 34,2 mil på två dar är en helt sinnessjukt bra bedrift. Och inte var han långt efter den omöjlige greken heller! Respect!

  Gilla

  • Det är klart att du ska testa ett tidslopp!! Det som är kul är att alla är kvar ”To the bitter end”. Inte som vid vanliga tävlingar då vinnaren har kommit i mål, duschat och hunnit hem innan man själv kravlar sig över mållinjen 🙂

   Gilla

 2. Har numera slut på ordförrådet, men kan väl tacka igen. Men man kan inte vara världens smartaste människa när man börjar fundera på nästa år innan fötterna har hunnit läka.
  Kram igen

  Gilla

 3. Trevlig läsning, Jannes team var också en fröjd att se hur ni hejjade och stöttade alla som sprang. Fantastiskt arbete…
  Arvid hälsar o tackar, fin bild 😉 Han var nöjd med dagen och planerar redan nästa lopp…

  Gilla

  • Det var så inspirerande att se alla kämpar så att heja lite extra på er alla var svårt att låta bli:)! Och Arvid var fantastisk, och han planerar redan för nästa :). Underbart!!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s