Garmin tips och tricks


Jag vet inte hur det är med er men jag har länge varit lite irriterad på att Garmin Connect inte visar rätt höjdkurvor!

Men nu har jag äntligen hittat ett sätt att få se den verkliga höjdprofilen på ett genomfört pass. Jag tänkte att det kanske finns någon mer därute som också tycker att det här är lite irriterande och som kanske inte har hittat den här funktionen!

Då jag har sprungit ett pass, exempelvis Telge stadslopp som jag sprang för dryga veckan sen, och sen går in i Garmin Connect och tittar på vyn ”Detaljer” så ser höjdkurvan ut så här:

Den säger ju absolut inte något om hur banan verkligen ser ut. Det ser ut som om den är nästan helt platt vilket jag vet att den verkligen inte var. Jag minns helt säkert att det var en rätt tuff backe efter tre kilometer.

För att få en snyggare och mer rättvis bild av höjdprofilen går du in i Garmin Connect och väljer ett pass och väljer att titta på detaljer om passet då får du upp den menyn nedan. Om du i den menyn väljer att klicka på Spara som bana

Då kommer du in på en ny sida där du ser hur profilen verkligen ser ut!! Här ser man tydligt att loppet inte alls var så platt!

 

13 tankar om “Garmin tips och tricks

  1. ja shit vilken skillnad det blev på kurvorna! Telge är VERKLIGEN inte platt! haha. Man ska ju för fasen uppför ett berg där mot slutet, det är tufft!

    Gilla

    • Ja men eller hur, Telge är inte att leka med :-)!! Fast när jag tänker tillbaka så tycker jag att profilen ser backigare ut än det kändes! Det är ju bra att det är så hihi.

      Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s