Har planen skitit sig? -> Tänk om!!


Och sket sig!! Det gjorde sannerligen min planering idag! Det var nära att jag bara struntade i all träning och istället la mig på soffan och surade och tittade på tv i stället!

Jag hade planerat att jobba som vanligt idag, åka till kund för demo på eftermiddagen, komma hem i bra tid, ringa Marie på vägen hem och möta upp henne hemma hos mig för ett gemensamt tufft träningspass! Förstås äta en bra lunch och även förbereda ett mellanmål till eftermiddagen.

MEN… NOT!!

Redan på förmiddagen krånglade det mesta, servern som vi skulle dema på var inte uppe och snurrade som den skulle så vi kunde inte förbereda installationen. Istället så fick jag ta lunchen i anspråk för att preppa min egen dator, fick typ i mig tre tuggor mat, iväg till kund, hungrig som bara den. Om jag hade förberett mellanmål?? Gissa!! Jag var med andra ord stressad ut i fingerspetsarna och hungrig som en varg, lite ur balans skulle man kunna säga.

Som planerat ringde jag Marie då jag var på väg hem, men inte för att säga att hon kunde börja bege sig mot mig, nä, jag insåg att det inte skulle fungera. Jag ställde helt enkelt in vår löpning!! Eller jag sa att jag kanske skulle ut, men då i så fall senare. Sen hör det ju till saken att jag verkligen inte gillar att ställa in planerade pass!!

Hur slutade då hela balunsen?

Jo, jag åkte hem, stannade till vid thai-kiosken och köpte hämtmat, åkte hem. Nu var klockan halv sex och jag var rätt skakig av brist på energi! Bestämde mig för att äta hälften sen bara softa och vila ett par timmar och SEN ge mig iväg ut. Det är ju faktiskt ljust rätt länge om kvällarna nu och kvällen var fantastiskt fin. Klart att jag skulle kunna springa ett par tre timmar senare än jag hade tänkt mig! Om jag skulle köra det tänkta tuffa tempopasset eller ej, ja det tänkte jag låta känsla avgöra.

Faktum var att jag faktiskt somnade en liten stund på soffan. Vaknade till lite småmosig och frusen. Bortsåg från det, gjorde mig i ordning och gav mig iväg ut. Kändes det inte bra kunde jag alltid vända tillbaka hem igen. Joggade iväg och det kändes… bra faktiskt! Efter tre kilometer uppvärmning så stannade jag till en kort stund, stretchade lite lätt och satte sen igång med första tröskeln/intervallen, 3km i 5.30 tempo. Kändes aningen tungt mot slutet men då var det dags för två minuters vila. Sen bara körde jag på och mot slutet av varje intervall kändes det som vanligt tungt (som det ju ska göra) men efter en kort vila kunde jag sen ge mig på nästa.

Det gick ju!! Trots en helt upp- och nervänd dag! Tänk vad lätt det hade varit då man kommer hem stressad och tom på energi och bara skita i allt. Istället tog jag det lugnt, åt, vilade, gav mig ut några timmar senare och fick till ett riktigt bra pass! När jag sen kom hem åt jag upp resten av maten och nu känner jag mig väldigt nöjd!!

Så här blev mitt pass:

Uppvärmning: 3km 6:08 tempo
3km tempo     : 5:21, 5:23, 5:18 (mål 5.30) + 2min vila
2km tempo     : 5.20, 5.21 (mål 5.25) + 90s vila
2km tempo     : 5.20, 5.25 (mål 5.25) + 90s vila
3*1km med 60s vila mellan varje : 5.04, 5.11, 5.16 (mål 5.15)

Jobbade med runt 90% av maxpuls under intervallerna.

14 tankar om “Har planen skitit sig? -> Tänk om!!

  1. Vad skönt att du kom ut att känslan infann sig!
    Det kanske är nåt särskilt med de där ”jag-är-sååå-seg-innan-passet-passen”? Jag kände likadant igår och vad när att ställa in, men det gick bättre än på mycket länge! 🙂

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s