Telge stadslopp – race report


Ännu ett sånt där härligt litet stadslopp som jag och Marie åkte iväg och sprang. Det var en fantastisk kväll och ett mycket bra arrangemang, absolut ett lopp jag ska tillbaka till!

Jag var rätt pirrig inför dagen, på något vis så kände jag att jag hade en bra tid i kroppen, träningen har gått bra och jag känner att jag har fått upp tempot. Den känslan gör ju förstås att man känner att kraven och pressen på sig själv ökar lite. Jag hade egentligen bara ett problem, jag hade problem med magen. Den var inte ok, bullrade och levde om, kände mig uppstoppad och kunde inte göra något åt det (behöver väl inte vara tydligare än så… :).

IF Linnéa klara för drabbning

Hämtade upp Marie innan fyra så drog vi iväg. En bra sak med såna här små lopp är bland annat att det inte är något problem med parkeringar, bara att åka dit och parkera precis vid start och målområdet, gratis och ledigt! Hämtade upp nummerlappar och gick runt och mös lite, hälsade på folk och sen var det dags för att värma upp. Magen fortsatte och krångla och jag hann med typ tre besök hos Maja innan det var dags att börja värma upp. Minst 20 minuters uppvärmning var planen,  jag brukar inte värma upp så mycket men på inrådan av coachen så bestämde jag mig för att prova. 4 ruscher på det så var jag redo för att starta. Eller föresten det stämmer inte, jag hann med att kolla läget hos Maja ytterligare en gång innan starten…

Starten fungerade inte riktigt så som den brukar göra, det fanns inget som kände av när man passerade ”startlinjen” utan det var startskottet som gällde, jag missade det och startade klockan då jag passerade den ”tänkta” startlinjen. På det viset så var det kanske så att sluttiden på min klocka är mer rättvis än den officiella.

Loppet startade med en uppförsbacke, och då det var rätt mycket folk före mig så drog jag på och zickzackade mig om folk i uppförsbacken, kände mig rejält trött redan efter typ 500 meter men då var det ett lätt utförslut så jag kunde återhämta mig lite. Klockan markerade för första kilometern och jag kollade…. 4.42, jösses det gick undan, men jag försökte bortse från att jag gått ut lite för hårt och fortsatte att bara köra på för allt vad jag kunde. Andra gick lite lugnare 5.07, jag var redan här riktigt trött och det var extremt ansträngande!! Blev omsprungen av Marie vid 2.5 kilometer men orkade inte riktigt ta rygg, det gick lätt uppför här och jag var allt annat än pigg! Tyckte att det gick riktigt sakta här och jag kände att jag höll på att tappa loppet, den tredje kilometern gick ändå inte så sakta, 5.09! Vid 3.5 visste jag att det skulle komma en tuff backe så när det kom en brant lutning redan vid 3.2 så trodde jag inte att det var den som de menade, visst var den brant, men inte jättelång. Jag tänkte att jag går ner i tempo och trippar upp för backen, om backen fortsätter…. ja, då skulle jag vara rätt rökt, men det som jag såg som backkrön, var verkligen krönet på backen! Sen var det svagt nerför och jag kunde hålla någorlunda tempo trots min sjukt trötta  och slitna kropp!! Andhämtningen var extremt ansträngd!!

Då klockan markerade att även den 4:e kilometern var avklarad så var jag rätt säker på att jag för första gången på väldigt länge skulle ta mig igenom ett lopp utan att gå! Det gällde bara att hålla ihop den här sista kilometern. Det var ungefär här som magen gav sig till känna igen, det gjorde ont!! Och jag kände en extrem längtan efter en toalett! Såg syn av mig själv komma springande in i mål för att bara fortsätta raka vägen in på toa! Jag fightades hela vägen in i mål, och jäklar vad skönt det var!! Kajsa, Marie, Cecilia och Janne med flera stod där och de grattade mig, kändes grymt!! Även Marie hade persat och de andra hade också sprungit riktigt bra! Jag var så glad så att jag totalt glömde bort nedjoggen!! Får skriva en notis till mig själv till nästa gång!

Officiell tid 26.01 -> 5.12 tempo (jag sprang 5.07 tempo enligt min klocka)

Hur sjutton gör de där guldmedaljöserna för att få till de där coola bilderna. Jaja, vi sprang fort i alla fall :-)

Hur sjutton gör de där guldmedaljöserna för att få till de där coola bilderna. Jaja, vi sprang fort i alla fall 🙂

Annons

10 tankar om “Telge stadslopp – race report

    • Tack!! :-). Fem kilometer är skitjobbigt, fast milen är jobbigare tycker jag, samma spykänsla hela tiden men dubbelt så långt. Nästa vecka är det dags för just det…. ojoj

      Gilla

  1. Pingback: Midnattsloppet – racereport « Min träning

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s