7 km blodsmak och mjölksyra


Ojojoj, idag var det inga lätta ben som satt fast längst ner på kroppen! Kändes som om de var fulla med bly!

Dagens uppgift var att springa 40 minuter i mitt tänkta maratontempo, det vill säga 5.40 min/km. Den totala sträckan med upp och nedvarvning skulle bli 13 kilometer vilket det rätt exakt blir om jag springer hemifrån, södermalm runt och så tillbaka. Dessutom är södermalmsrundan bra då den är flack. Kände inte att jag ville tampas med backar också under det här passet.

Sprang iväg ungefär samtidigt som Lisa Nordén gick ut på sitt fjärde cykelvarv. De verkade också ha det tufft då det verkade halt i en kurva på banan då massor med cyklister vurpade.

Men nu släpper vi det och går tillbaka till mitt pass. Redan under uppvärmningen så kände jag mig tung i kroppen och det var väldigt varmt! Jag hade vätskebälte med lite vatten med mig vilket skulle visa sig vara ett rätt beslut, gillar ju annars att springa så lätt som möjligt. Efter tre kilometer var det dags för att öka på tempon, tröck på lite mer till jag var uppe i önskat tempo och det var sjukt jobbigt!! Första kilometern var en ren kamp och jag fick jobba hårt med att hålla uppe tempot, jag flåsade som bara den och då den första kilometern var klar kände även jag mig rätt färdig!! Den gick i 5.36. Inför nästa så kände jag att jag inte skulle fixa så mycket mer men bestämde mig dock för att i alla fall bita ihop under den här andra och fullfölja den. När den var slut så tyckte jag att det hade börjat gå lite lättare, hade börjat komma in i ett flow och gav mig så i kast med den tredje som också gick rätt bra. Jag märkte att jag hade lite svårt att hålla rätt tempo, det gick antingen för fort eller alldeles för långsamt, då blir det naturligt att man lägger sig i för snabbt tempo, vill ju inte springa för SAKTA liksom!!

Den fjärde gick på Söder mälarstrand och solen gassade och det blev riktigt varmt!! Tog helt slut här och stannade och pustade ut efter den fjärde. Vet inte riktigt vad som kulle vara bäst här egentligen, gå ner drastiskt i tempo, eller göra som jag gjorde, stanna andas ut återhämta sig kort för att sedan klara att köra de sista tre i tänkt tempo… Vet inte men jag valde att göra det sistnämnda.

Även nummer fem och sex gick i gassande solsken, den sjätte hade dessutom en del uppför så inför den sista hade jag mjölksyra upp över öronen!! När jag började med dem sjunde var jag såååå trött och jag tittade på klockan ideligen för att se att sträckan som var kvar verkligen minskade!! Jag hade blodsmak och det susade i öronen. Tycker inte det ska vara så här tufft i den här farten, vet inte riktigt vad det kommer sig av men kanske att värmen bidrar en del.

När den sjunde och sista var avklarad så letade jag upp skugga och ställde mig där en kort stund, drack det sista av vattnet och flämtade! Sen var det bara nedvarvningen kvar och idag var det inte så bara!!! Det var grymt härligt att komma hem, ett tufft pass avklarat och så upptäcka att även Lisa har gjort en fantastisk prestation!!! Sååå nära guld, målfoto liksom! Coolt!

Mina kilometertider på tempodelen:
5.36, 5.30, 5.32, 5.30, 5.38, 5.29, 5.28

20120804-144245.jpg

12 tankar om “7 km blodsmak och mjölksyra

  • Ja, jag vet, jätteknäppt men jag fick inte till det där 5.40 tempot. Idag har jag kalibrerat min fotpod och hoppas på att den kan hjälpa mig att hålla rätt tempo.
   Ska testa det imorgon.

   Gilla

  • Tack!!! Ja, jag är nöjd, men jag hoppas ju förstås att det ska bli lättare och lättare med det här tempot!! Än så länge är det lite lite för jobbigt.

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s