Backelöpning och fotrallystart


Jaha ja, då var de igång, alla de runt 100 stycken galenpannor som ska gå Fotrally i år. Gå tills ni stupar mina vänner, se bara till att du stupar sist för då vinner du!

Så enkla är reglerna. Idéen kommer från en bok som Stephen King skrivit som heter just Marathonmarschen. Men där var det en liten twist… de som inte orkade längre blev skjutna, kanske i tuffaste laget. Kanske att det inte hade varit 100 personer som stod på startlinjen då. I tv-soffan igår då Mia som just nu går fotrallyt var med så förslog programledaren att man kanske skulle ”skjuta de som inte orkade längre med paintbollkulor”. Tja, jag vet inte jag… lite mer likt förlagan skulle det ju i och för sig vara :-).

Vi var ett helt gäng från IF Linnea, det fanns både flagga och IF Linnea-låten med högtalare på plats och säkert närmare 30 linnaeiter som var där för att ge alla fotrally-deltagare lite extra pepp på sin långa vandring. Självklart hejade vi lite extra på Mia och Silvio med döttrar och Lars och så på Bernt förstås.

När vi mötte upp dem strax efter Västerbron så hade det gått säkert två kilometer.

När vi mötte upp dem strax efter Västerbron så hade de gått säkert två kilometer.

Innan jag for iväg för att vinka av fotrallydeltagarna så hann jag med lite träning. Ikväll var det medellång backe med TSM. Medellång backe innebar i det här fallet att backen för vår grupp skulle ta ungefär 50-60 sekunder uppför, sen lugnt ner. Sen köra så många gånger som hanns med på 20 minuter. Jag hann nio backar. Jag tog i lite lagom, låg ungefär mitt i fältet och peppade deltagarna men jag tröck inte på så jag fick kräkkänning. Nä, jag ska ju faktiskt springa ett lopp imorgon. Jag har inte några direkta förhoppningar om stordåd imorgon men lite fort vill jag ju springa i alla fall. Jag kommer att ha klockan med mig och jag kommer att köra med pulsband. Men jag planerar inte att kika på klockan eller ha kilometermarkeringar på. Jag vill ha den på för att kunna analysera i efterhand.

Annons

6 tankar om “Backelöpning och fotrallystart

  • Jo, den här gången, för jag såg det mer som en snabbdistans än som en tävling. Fast jag kikade inte på den och hade kilometerrapporteringarna avstängd så jag tycker det var ok 🙂

   Gilla

  • Tack Lisa, det gick ju vägen :).

   Ja och de går fortfarande de där tokarna!! Jag har hunnit sova två nätter, jobba en hel dag, varit på afterrun, tävlat och käkat en lång lång frukost. Och de bara går vidare :), grymma!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s