Min kropp gillar att böja sig bakåt…


Det var det som Sirpa kom fram till då hon gjorde lite undersökningar av mig. Hon gjorde ett Neotest på mig för att komma fram till vad jag har för starka och svaga punkter och vilka övningar som jag ska göra för att få nervbanorna i ryggraden att jobba på ett bra sätt.

Neotesting – Vad är det?
Jag identifierar övningar/rörelser som hjälper just Ditt nervsystem (och identifierar rörelser/övningar som provocerar – som du därmed ska undvika). Oavsett om du nyligen varit skadad eller är frisk, så har vi alla obalanser i vår kropp.

Målet är att Du ska – med hjälp av testet och övningar som Du får med Dig – bygga en rörlig och stark ryggrad. Först då kan alla nerver som urspringer ur ryggraden fungera optimalt. Välmående och välfungerande nerver styr Dina muskler och organ på bästa sätt. När Du är stark (och i balans) i din kärna och i ditt nervsystem, blir du ännu starkare ute i kroppen!

Har Du (haft) skador, så kan Du med hjälp av dessa specifika övningar ge kroppen bästa möjligheten att läka. Sammanfattningsvis betyder det att vi hjälper kroppen att släppa på spänningar och att lätta på tryck inne i ditt centrala nervsystem. Det handlar mindre om styrkan i enskilda muskler, utan mer att träna Ditt nervsystem till att få ut mesta möjliga av Din faktiska styrka och uthållighet.


 

Jag är väldigt stel och orörlig i ryggen och då främst i bröstryggen så jag har ofta väldigt svårt för rörelser där jag ska böja ryggen bakåt. Även övningar då jag ska sträcka upp armarna är knepiga, jag kommer inte speciellt långt. Men efter de här testerna så kom Sirpa fram till att min kropp GILLAR bakåtböjning av ryggen. Det kom hon fram till då jag bland annat gjorde en övning. Där jag var rätt svag. Därefter fick jag göra en övning upprepande gånger med vänster ben, därefter blev jag mycket starkare. Det var hur tydligt som helst. Nu har jag fått i ”hemläxa” att göra den övningen helst tre gånger per dag i några veckor och iaktta hur kroppen kommer att bli starkare. Egentligen är det inte så att man blir starkare men man kan utnyttja sin kapacitet på ett bättre sätt.

Det ska bli väldigt intressant att se hur kroppen svarar på övningen.

8 tankar om “Min kropp gillar att böja sig bakåt…

 1. Det låter som min kiropraktor, fast på ett helt annat sätt. Min säger att jag är svag/inte kan nyttja min styrka för att jag har/hade låsningar i nacken. Gjorde också styrketest som visade på markant skillnad efter bara en liten åtgärd. Spännande det här med alla olika tekniker för att få fart på kroppens delar!

  Gilla

  • Tror att det är något liknande som hon gjorde här. I mitt fall så är det nerverna i ryggraden som har krullat ihop sig lite och behöver fixas till. Det ska bli väldigt spännande att se vilka resultat det ger!

   Gilla

 2. Låter ungeför som min historia också. Jag var ju svagare på högersidan och har fått en del övningar för den. Tänk att små små övningar och förändringar kan göra rätt stor skillnad. Bara man vet hur. 🙂

  Gilla

  • Ja, det är rätt häftigt, fast i mitt fall så är det inte musklerna som är svaga och behöver tränas utan nerverna som ska hitta rätt. Men häftigt är det 🙂

   Gilla

 3. Även jag har låsningar i bröstrygg. Verkar vara vanligt och hämmande bla för löpteknik och fortplanta sig neråt. Jag har också fått övningar och känner att det är hur bra som helst. Och inte bara för löpningen!

  Gilla

  • Ja, man får liksom inte ut rörelsen när man springer då man är låst och det hämmar även andningen. Problemet är bara att man efter ett tag glömmer bort de där rehabövningarna. Det gäller att ligga i!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s