Mitt livs största utmaning är nära nu…


Om mindre än en vecka har jag genomfört mitt livs hittills tuffaste utmaning alla kategorier. Visst var det tufft att hänga högt uppe på en klippa 3-400 meter ovanför marken med bara luft under fötterna. Då var det tufft för psyket, det var modet och tuffheten som utmanades. 

På väg upp för en av topparna i Dolomiterna 2006

På väg upp för en av topparna i Dolomiterna 2006

På lördag är det en helt annan sak, då ska uthålligheten och pannbenet utmanas. Jag tror jag har insett och förstått för länge sen vad det är jag ger mig in på men det är först nu jag börjar inse vidden av det hela. Jag har ju sprungit åtta-mils lopp tidigare, här och här och här. Men att dubbla sträckan det ska bli ett äventyr utöver det vanliga. En vecka kvar nu att lägga de där sista bitarna, att förbereda kroppen på bästa sätt och ge mig själv och min kropp de bästa förutsättningar som jag bara kan.

En del i mina förberedelser är att äta en massa bra mat, ingen skräpmat i den här kroppen den sista veckan, bara nyttigheter och rena produkter. Massor med spenat, broccoli, blodpudding, kyckling, lax, avocado, nötter och allt annat tänkbart nyttigt.  En annan är att sova mycket, gå och lägga mig runt tio varje kväll så att jag är utvilad varje morgon hela den här veckan. Jag har också fått låna en juice-centrifug (tack Micke) och har precis gjort min allra första egna juice. En rödbetsjuice med rödbetor, lite äpple, morot och ingefära i. Att dricka den kändes helt fantastiskt, det kändes verkligen som att styrka och energi rann ner för strupen och fyllde kroppen. Mer av den här varan kommer under veckan, inte supergott men fullt drickbart. Det har ju kommit den ena rapporten efter den andra som vittnar om nitratets fantastiska verkan för just uthållighetsprestationer och om det är sant eller ej… ingen aning, men varför chansa. Jag säger som Annie sa om saken, jag tror på forskarna och placeboeffekten!! Det GÖR gott!

9 tankar om “Mitt livs största utmaning är nära nu…

 1. Du är förberedd.
  Du är förmodligen en av de mest förberedda debutanter som kommer vara där på plats i Täby om en vecka 🙂
  Plus det faktumet att du varit med förut, sett och lärt.
  Så vad kan gå fel. Ja egentligen en hel del, men det vet du och det kan du bearbeta där på plats.
  Men överdriv ingenting, den här sista tiden.
  Då kommer inget att gå fel 😉

  Gilla

  • Jag ska försöka att bibehålla lugnet även fast det känns lite som att jag är på väg att flyga iväg med alla fjärilar som börjar samlas i magen nu. Jag vill att det ska vara lördag klockan 10 NU!!!! 🙂

   Gilla

   • Vem vill inte att det ska vara lördag och klockan 10. Eller vill jag inte hellre att det är söndag kl 10. Eller faktiskt inte

    Gilla

  • Ja, det var tuffa år på berget:). Speciellt som jag är en liten fegis, var ofta rädd!

   Fast nu på lördag ska jag bara vara glad :)!! Oj vad jag längtar!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s