Ny Garmin och träningsupplägg fram till TEC


Japp ni läser rätt :-). Inte nog med att jag har tränat och tränat kvalitet idag så har jag dessutom införskaffat mig en ny Garmin. Perfekt att ge sig ut att testa under ett backpass. 

Kan ju börja med att berätta att jag har sovit massor inatt. Tror det blev närmare tio timmars sömn och jag behövde det verkligen! Ville inte alls gå upp i morse, kudden var bara för skön! Under eftermiddagen idag så frös jag rätt mycket och började återigen känna mig rätt trött. Men idag så gav jag mig ändå iväg till TSM-träningen, då det var kvalitetsträning ikväll så kan man ju faktiskt ta det lugnare om man behöver det. Det kändes bra när jag väl var där och jag var piggare efter passet!

Köpte en ny Garmin igår, en 910xt. Jag har ju redan en superbra klocka som jag är mycket nöjd med en 310xt men den har börjat krångla så mycket på sistone. Pass försvinner ur klockan, det går inte att ladda över passen. Jag måste göra en hård reset nästan varje gång jag ska använda, den med alla värden nollställda som följd, innan den fungerar som den ska. Nu sitter det en ny svart Garmin på armen och jag hoppas att den inte ska krångla utan att den ska fungera felfritt framöver och framför allt under TEC. Vill inte ha en krånglande klocka då!

Helena skulle till Blåkulla och jag fick följa med!

Helena skulle till Blåkulla och jag fick följa med, hoppas jag hinner tillbaka till den 14:e! Påskharen Ola ville också haka på... Foto Micke Sjöblom http://www.zebrabild.com

Körde med min gamla vanliga grupp idag, 4.15-gruppen och vi skulle köra backträningen i Uggleviksbacken. 4*60s + 5*40s + 5*20s var det som skulle utföras. Det var skönt att springa ikväll, uppvärmningen gick rätt fort men kändes helt ok. I backarna tog jag i lite grann här och var och softade under en del. Ville ha lite fart i kroppen men inte bränna ut mig helt.

Nu är det lite drygt en vecka kvar till mitt lopp och så här ser planen ut för den sista veckan.

  • Fredag – ett kortare lugnt långpass, någonstans mellan 14-17km, det beror på känslan i kroppen.
  • Lördag – lättare styrkepass på gymmet. Samma pass jag körde i tisdags, även den här gången med lätta vikter.
  • Söndag – Jag kommer antingen att vara med i rehabgruppen eller så cyklar jag med runt med min grupp. Jag kommer alltså inte köra några 26km med fartökning som det står i TSM-programmet. På tok för långt och på tok för nära inpå.
  • Måndag – några tusingar 3-6 stycken i lite högre tempo än jag ska köra på TEC men absolut inga supersnabba
  • Tisdag – mycket lätt styrkepass på gymmet. Bara hålla igång musklerna och smörja kroppen
  • Onsdag – vila
  • Torsdag – 3-5km superlätt
  • Fredag – vila, ladda, packa, ladda, vila och ladda
  • Lördag….. Whiiiiihaaaaa – nu kör vi!!!!!!
Annons

2 tankar om “Ny Garmin och träningsupplägg fram till TEC

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s