Idag fick kroppen bestämma


Oftast så bestämmer jag över min kropp och över mina tankar. Ibland säger kroppen och huvudet; ”Nej, vill inte träna idag”. Jag brukar inte lyssna på sådant tjafs!

Det händer nämligen att kroppen och huvudet snackar skit, det händer att kroppen och huvudet inte vet sitt eget bästa och då måste ju jag ta kommandot och visa på den rätta vägen. I över nittio procent av fallen så blir vi alla nöjda och glada så fort jag fått på mig löparkläderna och väl kommit ut.

Idag var det en sådan dag, kroppen och huvudet sa NEJ, med stora feta bokstäver. Den ville bara hem och inta ryggläge och sova. Idag lät jag kroppen bestämma, det är tio dagar kvar och om kroppen vill vila nu så får den det. Imorgon är det backträning med TSM och på fredag kommer jag att springa mitt sista lite längre pass innan TEC. Idag stod det tio kilometer lugn löpning på schemat, idag blir tio timmar sömn istället. För klockan nio ikväll kommer jag att släcka lampan och ge kroppen precis det den skriker om. Massor med kvalitativ sömn!

Godnatt gott folk!! 

10 tankar om “Idag fick kroppen bestämma

  1. Ibland måste man det! Jag gjorde samma sak. Vädret var härligt och på ett sätt var jag riktigt sugen på en löptur. Men samtidigt var jag dödstrött och benen kändes tunga. Jag gick en lång lugn, lugn tur med vovven och satte mig på en sten med solvarm mossa och lyssnade på fåglarna. Sedan bakade jag min mormors recept av slörpor och åt mde massor av smör.

    Gilla

  2. Blev vila för mig också. Vi har tränat mycket redan. En frisk och utvilad kropp är förmodligen mer värd när vi står på startlinjen, än en övertränad och trasig dito.

    Gilla

  3. Troligen smart att lyssna på kroppen nu så här bära inpå! Du vill ju inte dra på dig någon onödig förkylning eller skada! Bra att du vågar vila sen ordentligt innan loppet:)

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s