Hett långpass


Tisdag och tisdag i Monte Gordo under en TSM-veckan innebär långpass. Långpass under ännu en strålande dag.

Temperaturen idag när vi sprang var nog närmare 30 än 25 och för många blev det ett riktigt tungt pass. Vi var nitton i vår grupp med oss ledare som startade från hotellet och planen var att springa minst 22km. Helst längre för många av deltagarna i vår grupp. Jag tog valet att springa med ryggsäck trots värmen då jag ville ha med mig Perpetuem och testa. Egentligen skulle jag ha behövt mycket mer av den varan än vad jag blandade ihop. Jag blandade nu en påse och hällde i fyra små flaskor, till bergspasset ska jag blanda ihop mycket mer, måste bara få till logistiken hur jag ska kunna fylla på.

Jag tycker det funkar superbra med den drycken, hade inga som helst problem med att få i mig de flaskorna och hade gärna haft med mig fler. Den funkar bra och håller mig kvar på en bra energinivå under hela passet. Jag kommer att prova att dricka den mycket mer framöver och också mixa den mer fast föda.

Vi sprang idag den “vanliga” rundan som vi kör på våra långpass här, runt Villa Real och Castro Marin. Den senare en jättesöt liten by med en liten fin kyrka i bland annat. Där tappade vi fyra stycken som ville stanna och fika och sedan fortsätta i egen lugn fart. Vi andra fortsatte att jogga på i vårt sköna sjuminuters-tempo. Det var väldigt varmt och det tog på krafterna på många. Vid vätskekontrollen som TSM ordnade så utökade vi också gruppen med ett gäng från 4.15-gruppen som hade gått ut lite för hårt.

Väl tillbaka till hotellet efter 21km så var det några som tyckte att det räckte men långt ifrån alla. Vi var hela åtta stycken som ville ha ihop några kilometer till och tog en extrasväng på dryga sex kilometer. Det var en hel del som satte distansrekord och det är alltid lika roligt att vara med om.

Åtta tappra tjejer som inte klev av utan fortsatte trots att hotellet och mat lockade.

Åtta tappra tjejer som inte klev av utan fortsatte trots att hotellet och mat lockade.

Efter passet så var det en snabb lunch och sedan träff med Magnus som ville kika på min rygg. Jag fick behandling av honom, det gjorde grymt ont!! Men antar att det gjorde grymt gott för kroppen. Vill man va hel får man lida pin… eller vad det heter :-).

Han bara fortsatte att konstatera att mina muskler är väldigt stela och nästan krampar och det är troligtvis därför jag har så pass ont. Han visade också på ett par stretch-övningar som jag ska köra för att mjuka upp de mest stela delarna.

Nu ikväll hade vi också vår gemensamma TSM-middag som vi den här gången hade på en japansk restaurang där de hade buffé. Helt fantastiskt bra och billigt. Vi betalade 13.5 euro per person och kunde då äta obegränsade mängder med suchi, räkor, kycling, ja vi kunde faktiskt välja helt fritt från deras meny med för-varm och efterrätter. Jag lovar att ikväll lägger jag mig proppmätt!

Imorgon bitti har jag fått order om att starta dagen med ett yoga-pass. Så sju ska jag vara nere i yoga-salen imorgon bitti, så nu är det dags att krypa till sängs.

Annons

8 tankar om “Hett långpass

    • Det blev bättre, fick en rejäl behandling även på onsdagen med bl.a. nålar. Tre nätter blev det med smärtstillande. Nu är det i stort sett helt bra.

      Gilla

  1. Ser och låter hur sjukt mysigt och kul som helst. Hade gärna varit där, även om vi just nu har perfekt löparväder hemma i kära gamla Kristianstad; +6, molnigt, lätt bris. 🙂

    Se till att stretcha de stela musklerna så att ryggvärken ger sig. Och ha det SUPER där nere bland Pinjeträden och alla goa löpare!

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s