Vasaloppssöndag


En sådan här dag i mars kan man ju inte låta bli att tänka lite på Vasaloppet. Det gjorde jag, jag tittade till och med på Vasaloppet, i alla fall den första timmen.

Det var vasaloppsvaka hemma hos Kattis, förutom eliten så hade vi en del kompisar som också var där och körde. Flera av dem lyckades fantastiskt bra!! Kattis hade dukat upp ett fantastiskt frukostbord, jag sägar bara, släng er i väggen alla brunch-ställen, ni är way way behind!! Vad säg om; rökta laxfenor, ägg i kopp, hembakt fruktbröd, kokos-plättar med sirap, fruktsallad, äggröra, ost och andra pålägg, scones, korvar och massor mer. Där startade jag min dag, tyvärr hann jag bara stanna en timme då jag var tvungen att dra strax efter nio för att hinna till TSM-träningen.

Det var helt klart en frostig morgon vi vaknade till idag. Foto Micke Sjöblom.

Då jag varit krasslig i två veckor nu så valde jag att springa med en långsammare grupp, och då det var skralt med ledare i 4.45-gruppen så hoppade jag in där. Det blev en lugn och skön runda som gick i stort sett samma väg som den jag sprang igår. Då jag gav mig iväg till Stadion var det kyligt ute, minusgrader och träden var helt vita av frost. Det var dimmigt på morgonen men det lättade under passet och vi slutade passet i fantastiskt solsken.

Efter passet var min plan att springa ungefär en mil till för att få till ett långpass över 30km idag. Då jag var rätt svettig och kall efter passet så valde jag att åka hem mellan. Snabbt in, tog på mig helt torrt på överkroppen och sen gav jag mig ut på min extrarunda. Det kändes riktigt bra i ett par tre kilometer, sen blev det mer än lovligt jobbigt!! Man tappar lite då man är krasslig, helt klart. Men jag hoppas ha full fart i benen till Portugal igen. Har ju inte sprungit över 30 kilometer mer än en gång under hela vintern och det var i Karlstad så det kändes riktigt bra att få till det.

Idag blev det alltså hela 32 kilometer!

6 tankar om “Vasaloppssöndag

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s