Ultrakväll på Runners Store


Det var väldigt trevligt att träffa så många vänner där, både såna som jag känner sen tidigare och så nya som jag lärt känna via bloggar. 

Kvällen började med inspirationsföreläsning av Andreas Falk som berättade lite om hur han tänkte kring det här med ultra. Hur han tycker man ska träna, äta och tänka mentalt. Alltid intressant att lyssna på föredrag av människor som har varit med om så pass mycket. En mycket intressant sak som han sa då Kajsa frågade honom efter föreläsningen ”hur långa är dina långpass?”. Han svarade att han max springer långpass på upp till 3-3.5 timmar , där han kanske hinner dryga 4 mil. Längre pass sliter bara och man klarar inte att tillgodogöra sig träningen. Bättre då är back-to-back pass.  Han pratade också om vikten av intervallpass och snabbhetsträning. Tankar som kommer igen i mina träningsprogram från Magnus, de verkar ha liknande tankar.

Därefter presenterade jag och Kajsa lite kring ultraträningarna som vi har med Running Sweden. haha, jag inser varje gång då jag ska upp och prata inför folk varför jag har ett yrke där sådana inslag inte är så vanliga. Det är verkligen inte min grej!!

Tyvärr så missade jag att ta med mig kameran, måste bli lite bättre på den detaljen.  Annars så hade ni fått lite roliga mingelbilder!

Träning då. Jodå, ett pass styrka hann jag med och idag fick jag till den… frivändningen, med ben och allt :-).

8 tankar om “Ultrakväll på Runners Store

  1. Alltså.. jag tycker HELT klart att sådana föreläsningar skall förekomma i GÖTEBORG istället. Så det så.
    -Eller, ELLER, så kan du briefa mig nästa vecka 😉

    Gilla

  2. Jag kan hålla med om att långpass fortare än 3:36-4:30 min/km
    i 4 respektive 5 mil (mil på 36-45 min,mara på 2:31:55-3:09:54,
    100 miles på 9 H 36 min-12 H) sliter på kroppen
    om man även kör back-to-back pass,intervallpass och snabbhetsträning
    i ett lite snabbare tempo… 🙂
    Hans E/IF Linnea

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras