Lätt på pappret – tungt i praktiken


Tvåtusingar stod det på programmet idag. Efter den första intervallen så insåg jag hur långt 2000 meter är!! Det är ofta så tycker jag, att när jag har kollat på programmet så tycker jag inte att det ser så blodigt ut. När jag sen påbörjar passet, då först så inser jag hur tufft passet verkligen är och kommer att bli.

En avklarad, fem kvar, nu har det gått upp för mig hur jobbigt det kommer att bli!

En avklarad, fem kvar, nu har det gått upp för mig hur jobbigt det kommer att bli!

Idag var inget undantag, sex stycken intervaller på 2000 meter med fyra minuters vila mellan varje stod det. Då det är så lång vila så tänkte jag att det skulle gå bra att trycka på igen under nästa intervall. Men då jag startade upp intervallen och tyckte att jag hade sprungit rätt långt och kollade på klockan så visade den, 500 meter, och jag var redan trött! Att hålla ett högt tempo under en sån lång sträcka är verkligen tufft. Då jag sprang en bekant runda,  Södermalm runt, så visste jag  ju hela tiden vart jag var på väg, jag försökte då att gissa ungefär hur långt jag skulle hinna under nästa intervall och jag underestimerade varje gång!! Då jag kutade den tredje intervallen så var jag rätt säker på att det inte skulle bli så många fler, det var så himla jobbigt!! Sen var det lite kallt också och underlaget, det var visserligen helt halkfritt men på de flesta ställen var det lite moddigt. Men under vilan så återhämtade jag mig rätt bra så det var bara att ge sig i kast med nästa. Planen jag hade var att försöka ligga runt 5.30 på intervallerna, då det inte var så många så tänkte jag att det borde gå bra.

Så här blev mina intervaller: 5.34,  5:28, 5.21, 5.21, 5.23, 5.19 min/km

Va, om jag är nöjd?  – Japp, jag är nöjd med mina intervaller :-)!

På de sista intervallerna så var pulsen uppe i runt 90% precis där den skulle vara

På de sista intervallerna så var pulsen uppe i runt 90% precis där den skulle vara

14 tankar om “Lätt på pappret – tungt i praktiken

  1. Ja tvåtusningar är ju helt otroligt jobbiga! För långa för att vara ”intervaller” och för korta för att vara ”tröskel”… Men bra träning! Och vad många du körde, bra jobbat!

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s