Korrekta frivändningar och 12 tuffa minutrar


Hur kan tolv minuter vara så långa? Tolv minuter tuff träning och jag var nere för räkning, hög intensitet tillsammans med tung styrka gjorde att jag tog slut rätt rejält idag, men fasiken vad kul det var!

Den här veckan började med något så trevligt som ett PT-pass med Magnus på det superfina gymmet Under Construction. Vi gick igenom lite saker som jag har haft problem med under mina träningspass. Bland annat så har jag så jäkla svårt för att göra chins och jag har ingen utveckling alls i den övningen!! Jag gjorde ett par med hans hjälp för att han skulle se hur jag gör och vad problemet ligger i. Mitt problem ligger vad han kunde se i att jag har lite svårt att hitta musklerna på ryggen, uppe vid skulderbladen. Troligtvis en följd och/eller orsak till att jag är så sjukt stel just där. Jag fick några ytterligare övningar som jag ska köra för att försöka råda bot på detta. Inte nog med att jag är stel som ett kylskåp på baksidan, jag har också rätt korta muskler på framsidan… inte bra. Fick lite stretchövningar även för detta.

Därefter så gick vi igenom riktigt grundligt hur man utför en korrekt frivändning. Hur svårt som helst!! Att få upp stången dit där den ska vara är en sak, men att göra det korrekt, det är skitsvårt. Det här måste jag träna massor på så att rörelsen verkligen sätter sig, för övningen är bland det bästa man kan göra. Den är oerhört komplex och omfattar i stort sett hela kroppen.

Efter det så var det hårdkörning, det är här de där tolv minutrarna kommer in!! Jag skulle under tolv minuter köra en crossfit-övning med tre olika moment. Först skulle jag göra sex stycken front squat, dvs knäböj med den rätt tunga skivstången framtill. Därefter skulle jag göra tio upphopp, från golvet och upp hela vägen. Därefter var det bara att slänga sig  handlöst ner på golvet för att sen hoppa upp, dags för burps, även dessa tio stycken. Sen var det bara att hugga tag i skivstången igen.

En superkul måndag helt enkelt!

3 tankar om “Korrekta frivändningar och 12 tuffa minutrar

 1. Jag hade också problem att hitta muskler-inte bara
  vid ryggen och skulderbladen utan i mage,rygg,
  axlar,armar,höft,lår,vad och fot när jag började
  med löpträning då de var små och svaga för
  att inte tala om hur illa det var med hjärta och lungor
  då kroppen inte var beredd på att gå från soffpotatis
  till att bli en Haile Gebreselassie-wannabe,
  så jag har fått styrketräna överkroppen för att kunna
  göra chins,omvända chins,plankan,sidoplankan,jägarvila,,,
  etc. … 🙂
  Hans E/IF Linnea

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s