Första passen i Säfsen


Nu sitter vi bara och hänger med ett glas rött vin efter två pass i spåren.Vi har haft helt fantastiskt väder här, strålande sol och bara några minusgrader. Det är fantastiskt vackert och spåren är helt ok. Det är dock inte så många spår öppna men fullt tillräckligt för att åka sig trött i.

Skidskolning med Ken från grunden. Hålla stavarna rätt, diagnoalåkning, stakning med frånskjut, stakning och backteknik gicks igenom

Skidskolning med Ken från grunden. Hålla stavarna rätt, diagnoalåkning, stakning med frånskjut, stakning och backteknik gicks igenom

Vi samlades runt halv tio i morse för att få en duvning i skidskolning av Kent innan vi blev släppta på egen hand i spåren. Självklart gjorde man som man ville, de som inte kände något behov av teknikträning gav sig direkt ut på egen hand men för en sån rockie som mig så tog jag tacksamt emot lite tekniktips.

Efter teknikduvningen så hann jag med nästan en mil i spåren innan det var dags för lunch. Efter att ha slappat lite och käkat lite middag så tog vi bilen bort till andra spår. Jag hann med två varv på den dryga 7km långa slingan innan det blev mörkt. Sista varvet var sjukt jobbiga!! Ryggen var helt mör, axlarna och armarna nästan obrukbara och höftböjaren ömmade, men så länge det gick att ta sig fram med taskig teknik och inget glid så var det bara att kötta på. Hur kul som helst var det i alla fall och jag ser fram mot morgondagen!! Fick ihop drygt 26km plus skidskolningen, helt klart en bra första dag.

Gladast i spåret?

Gladast i spåret?

Fantastiskt vackert här i Säfsen

Fantastiskt vackert här i Säfsen

På mitt träningsschema står det att jag visst ska köra lite styrketräning i helgen, känns faktiskt helt överflödigt, jag tror att mina muskler har fått så de är nöjda :-).

4 tankar om “Första passen i Säfsen

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s