Nedräkning, en vecka kvar till Berlin maraton…


Nu är det bara en vecka kvar till Berlin maraton och mitt självförtroende och tro på mig själv åker minst sagt berg och dalbana. För en vecka sedan kändes det fantastiskt efter mitt långpass i bra fart och självförtroendet var högt. 

Igår sprang jag ett kortare pass, 12 kilometer där planen var att under åtta kilometer öka tempot till min tänkta marathonfart. Jag ökade dock lite mer, tyckte det kändes tungt och nöjde mig med fem kilometers fartökning istället. I och för sig så höll jag ett högre tempo men tycker ändå inte att det ska kännas så pass tungt. Självförtroendet sjönk. Upp och ner… ena stunden full av självförtroende för att i nästa stund undra om jag över huvud taget kommer att persa ens med en minut.

Jag och bästa Marie, om mindre än en vecka är vi lika glada fast då i Berlin!

Jag har också haft ont i benen i veckan, fast det säger Marie att jag alltid har innan lopp :). Hon har en lista som hon prickar av när jag ringer och säger – ”ont i benen”, ”ont i halsen”, ”tunga ben” osv. Jag känner inte alls igen det där…  men tydligen blir jag lite hypokondrisk då en viktig tävling närmar sig.

Jag hoppas att jag har kapaciteten, jag har tränat jättebra, jag är starkare än någonsin, snabbare än någonsin och med det kommer förstås prestationsångesten. Jag försöker att mota bort den och mentalt peppa mig, läser om mental träning och försöker att fylla mig med bra tankar. Jag inser att jag har gjort allt jag kan för att det ska gå bra i Berlin, jag har gjort nästan alla rätt, sen om det räcker till. Ja det vet jag först om en vecka.

Jag är taggad, jag är förväntansfull, jag är full av adrenalin och jag ska vara modig på söndag!! 

10 tankar om “Nedräkning, en vecka kvar till Berlin maraton…

 1. Ha kul i Berlin, Ha kul i Berlin, Ha kul i Berlin.
  Det är det enda du ska tänka på, strunta i persen strunta i tiderna. Försök strunta i att hela kroppen verkar ur form och skadad. Det är så det känns när det gäller något. 🙂
  Vad ska jag göra mer. Skicka pepp SMS under loppet. Går det?
  Ska jag åka till Berlin och jaga dej de sista km, har för mej att jag är skyldig dej lite sådant 😉

  Gilla

 2. Hihi – ja jag betar av min lista ”Hur Carina blir innan tävling” 🙂

  Har några punkter kvar…

  Ska bli hur kul som helst att springa! Du springer fort och jag springer långsamt och typ fotograferar så du behöver inte känna att du missar något av banan:D

  Gilla

 3. Halloooooo! Nerver Snäckan. Bara nerver. För… halloooooo – blicka tillbaka på året så ser du att du _har_ kapaciteten, sen att din hjärna gärna vill bullshit’a lite (sorry för ordvalet men så ser jag det) är en annan femma; nerver ser’ru.
  Såg säg med mig nu…
  Carina…
  har…
  kapacitet!
  😉

  Gillar f.ö. att Marie har en liten lista hon bockar av 😀

  Gilla

  • Hej raring! Ja, visst är det så, det går verkligen upp och ner nu. Ena stunden känner jag mig oslagbar för att i nästa nästan skälla på mig själv för att jag är så korkad att jag över huvud taget tror att jag ska greja det. Jag rabblar ditt mantra!!!

   haha, visst är det kul! Hon känner mig bättre än jag själv 🙂

   Gilla

 4. Tufft psykiskt att verkligen ha ETT riktigt säsongsmål. Med marathonsträckorna kan man ju inte springa så många lopp per säsong, och då blir ju det där loppet så sjukt ”viktigt” så jag förstår att man blir nervig och hypokondrisk. Försök att lyssna på kompisen, och var lugn, det är säkert inget problem med benen:) Det kommer att gå bra!

  Gilla

  • Nä, benen känns rätt ok nu igen :). som sagt var upp och ner!! Men nu kan jag inte göra något mer bara se till att vara grymt fokuserad på söndag och se hur långt det räcker.

   Hur som helst ska det bli väldigt roligt!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s